Manisa’da silahlı alacak-verecek kavgası: 1 kişi yaralandı
Manisa’da silahlı alacak-verecek kavgası: 1 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

Yangın, Demirci ilçe merkezinde yer alan eski sanayi sitesi Sındırgı yolu üzerinde cami ve otel halısı dokuması yapılan fabrikada meydana geldi. Fabrikanın halı dokuma ve temizleme bölümlerinde başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Olayın bildirilmesi üzerine çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi.

Ekiplerin Yoğun Mücadelesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Demirci, Salihli, Selendi, Köprübaşı, Akhisar ve Gördes itfaiye ekipleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale etti. Ayrıca Demirci Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme arazözleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Demirci Belediyesi’ne ait su tankerleri ile ekiplerin su ihtiyacı karşılandı.

Ekiplerin Yoğun Mücadelesi

Yangının çıktığı fabrikaya gelen Demirci Kaymakamı Yavuz Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İlçe Koordinatörü Melih Kuru, söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Yetkililer, olayla ilgili ekiplerden bilgi aldı ve çalışmaları koordine etti.

Fabrikadaki Malzemeler Kurtarılmaya Çalışıldı

Yangının etkisini azaltmak ve zararı en aza indirmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Demirci Belediyesi’ne ait iş makineleri devreye sokuldu. Fabrikada bulunan halı dokuma malzemeleri, iş makineleri ve vatandaşların yardımıyla dışarıya çıkarıldı. Ancak içeride kalan çok sayıda halı ve üretim ekipmanları zarar gördü.

Yangın söndürme çalışmalarının güvenli bir şekilde yürütülebilmesi için fabrikanın enerji bağlantısı, elektrik firması ekipleri tarafından kesildi. Bu sayede olası bir elektrik kaynaklı tehlikenin önüne geçildi.

Kaynak: İHA