Ayşegül Koç’un sunduğu ’Gün Başlıyor’ programında bugün Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Direktörü Yusuf Saygı konuk oldu. Programda İzmir’de düzenlenecek festival ele alınarak samimi bir sohbet gerçekleştirildi. 


Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Direktörü Yusuf Saygı; ‘’ Ege Üniversitesi ile kısa film çalışmaları içerisinde ben festivale başladım. Festivalimizin amacı uluslararası bilinirliği arttırmak için ortaya çıktı. 14. Festivalden itibaren festivalde yer aldım. Çoğu uluslararası festival ile bağlantı kurarak ortak bilgi birikiminden faydalandık. İzmir 23 yıldır organizasyonda çok iyi bir konuma geldi. İzmirliler de sanata destek olan bir halktır’’ dedi.


‘’DÜNYA ÇAPINDA BİLİNİR BİR FESTİVALİZ’’
‘’Yaklaşık 4 yıldır Oscar standartları ile filmleri belirleyen en iyi 100-150 festivalden biriyiz. Dünya çapında bilinir bir festival olduk. Akademi üyeleri ile çalışmalarımız oldu. Bizim katkımız olan çok film oldu. Türkiye’de çoğu sanatçı için bu çok önemlidir.’’ dedi.

23. İZMİR KISA FİLM FESTİVALİ

''14- 20 Kasım arasında çoğu uluslararası filmleri Fransız Kültür Merkezi'nde takip edebileceklerdir. Ayrıca eğitsel bir bölüm olacak. Burada sinema okuyan öğrenciler için yarışma düzenlenerek ödül verilecektir. Tüm İzmirlileri Fransız Kültür Merkezi'ne bekliyoruz.'' açıklamasında bulundu.   

118 ÜLKEDEN 4 BİN FİLM

İzmir Kısa Film Festivali, bu yıl 23. kez İzmirli sinemaseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. İzmir Kısa Film Festivali, 14-20 Kasım tarihleri arasında yüzlerce filmi ücretsiz olarak sinemaseverler ile buluşturacak. 118 ülkeden 4 bin 39 filmin başvuruda bulunduğu festivalde, ulusal ve uluslararası alanda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri için yarışacak olan filmler belli oldu. Sinemaseverler filmleri Fransız Kültür Merkezi, Karaca Sineması, Tarık Akan Gençlik Merkezi ve festivalin online platformunda izleyebilecek.

FESTİVALİN İZMİR'E KATKILARI

İzmir için festivalin öneminden bahseden Saygı; ''Festival sayesinde İzmir diğer ülkelerce tanıtılıyor. İzmir'e gelen sinemacılar İzmir'de film çekme fikri ile şehirden ayrılıyor. Bu tarz etkinlikler İzmir'e yarar sağlar. Ayrıca İzmir'de okuyan öğrenciler için kısa film çekme imkanı sağlıyoruz. Eğitim için festival çok şey kattı.'' dedi.

Editör: TE Bilişim