Son Mühür - Beste Temel / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, AKP Kemalpaşa İlçe Başkanı Metin Yaşar’ın, Kemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ile birlikte ilçedeki bir okulda düzenlenen iftar programına katılmasına tepki gösterdi. Yılmaz, bu davranışın okullarda siyaset yapılmasına neden olacağını ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. CHP İlçe Başkanı, partisinin prensiplerinden bahsederek, okullarda ve diğer kamu kurumlarında siyasetin yerinin olmadığını belirtti.

“Siyaseti kamu kurumlarından uzak tutuyoruz”

Ahmet Yılmaz, açıklamasında Kemalpaşa halkına seslenerek, CHP olarak eğitim, adliye, kışla ve ibadethane gibi kamu kurumlarında siyaseti dışarıda tutmaya özen gösterdiklerini söyledi. Bu hassasiyetin, partilerinin güçlü bir kurumsal hafızaya sahip olmasından kaynaklandığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Sevgili Kemalpaşalı Hemşehrilerim; Cumhuriyet Halk Partisi olarak siyaseti, kışla, adliye, okul ve ibadethane gibi kurumlarımızın dışında tutmaya özen göstermekteyiz. Bu hassasiyetimizin nedeni tarihten ders almayı bilen güçlü bir kurumsal hafızamızın olmasıdır."

Ancak, Yılmaz, AKP’nin bu konuda gereken hassasiyeti göstermediğini ifade etti ve şöyle devam etti: "Maalesef ülkeyi 23 yıldır yöneten anlayış, bu süre içerisinde yaşadığımız acı tecrübelerden ders almayarak aynı hataları işlemeye devam ediyor. Camilerde miting yapacak kadar ileri gidenlerin bugün, okullarımızı siyasete alet ettiğine tanıklık ediyoruz."

"Siyasi etkinlik okulda gerçekleşti"

Yılmaz, AKP Kemalpaşa İlçe Başkanı Metin Yaşar’ın, partisinin teşkilat üyeleriyle birlikte Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’yi de yanına alarak bir okulda iftar programına katıldığını ve bunun ardından da etkinliği partilerinin sosyal medya hesaplarında paylaştığını belirtti. Bu hareketin okullarda siyasetin yer almasına zemin hazırladığını ifade ederek "Üzülerek takip ediyoruz ki, AKP Kemalpaşa İlçe Başkanı Metin Yaşar Bey parti teşkilatıyla birlikte yanlarına İlçe Milli Eğitim Müdürünü alarak bir okulumuza gidip iftar programına katılıyor. Bunu da hiç çekinmeden siyasi bir etkinlik olarak partilerinin sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar." dedi.

Yılmaz, bunun sadece okullarda siyasetin yapılması anlamına gelmediğini, aynı zamanda devletin kimliğinin siyasetin aracı haline gelmesine de yol açabileceğine dikkat çekti. Ahmet Yılmaz, "Allah oruçlarını kabul etsin ancak siyaset devletin kimliğine dönüştüğünde, ibadethanelerde araç olarak kullanıldığında neler olabileceğini maalesef çok acı şekilde tecrübe etmiş bir ülkeyiz." diyerek, bu tür hareketlerin ülkenin geçmişte yaşadığı acı tecrübelerden ders alınmadığını gösterdiğini belirtti.

“İftar sofralarını siyasetinizin aracı yapmayın!”

Yılmaz, AKP Kemalpaşa İlçe Başkanı Metin Yaşar’a doğrudan seslenerek, okullarda siyaset yapmayı bırakmasını ve halkın gerçek sorunlarına odaklanmasını istedi. Yılmaz, açıklamasına şu şekilde devam etti: "Okullarda siyaset yapıp sosyal medyada paylaşacağınıza halkımıza iftar sofralarının maliyetini sorun. Okullarda öğretmenlerimizin sorunlarına kulak verin. Bir Ramazan pidesinin, 3-5 tane hurmanın, bir tas çorbanın fiyatını sorun ve ekonomik yangına çözüm üretmeye gayret edin."

Yılmaz, halkın ekonomik durumunun her geçen gün zorlaştığını ve AKP’nin bu duruma karşı çözüm üretmek yerine, iftar sofralarını siyasi etkinliklerine alet ettiğini vurguladı: "Açlığa mahkûm ettiğiniz emekliye, asgari ücret ile geçinen insanlarımıza sorun bakalım sofralarına etli yemek koyabiliyorlar mı? Sayenizde vatandaşın sofrasında bereket kalmadı. Tarihimizin en ağır ekonomik krizi yaşanırken, gıda fiyatları aralıksız tam 5 yıldır artarken iftar sofralarını kirli siyasetinize alet etmeyin."

Muhabir: Beste Temel