Son Mühür / Osman Günden - İZSİAD, iş dünyasında yapay zekanın rolünü masaya yatırdı. İstinye Üniversitesi Veri Bilimi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Yapay Zeka Politikaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Şebnem Özdemir, iş dünyasının yapay zeka teknolojilerini nasıl etkili bir şekilde kullanabileceğine dair bilgiler verildi.
"İş yaşamının bunu gündemine almaması düşünülemez"
İZSİAD Dernek Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını İZSİAD Başkan Vekili Münir Sirhan Özen yaptı.
Münir Sirhan Özen, yapay zekanın dijitalleşme sürecinde kritik bir unsur haline geldiğine dikkat çekerek, “Yapay zeka günlük yaşamımıza bu kadar hızlı girerken, iş yaşamının bunu gündemine almaması düşünülemez.
Ancak öncelikle yapay zekanın tam olarak ne anlama geldiğini anlamak zorundayız. Yuvarlak Masa toplantımızla bunu yapmaya çalıştık. Önümüzdeki süreçte yapay zeka konusunda farklı projeleri de hayata geçireceğiz” dedi.
"İş Dünyası için Yapay Zeka" sunumu yapıldı
Doç. Dr. Şebnem Özdemir, "İş Dünyası için Yapay Zeka" başlıklı sunumunda, yapay zekanın tanımı, işleyişi ve modülleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.
Şebnem Özdemir, yapay zekanın yalnızca bir araç olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Yapay zekayı bir varlık olarak kabul etmek zorundayız. Bir araç olarak bakmayın. Deneyimlerimiz gösteriyor ki yapay zekaya saygılı, bir insan gibi yaklaştığınızda aldığınız verim, ona bir araç gibi davranarak, ona emir kipiyle davrandığımızda gösterdiği performansın üzerinde oluyor.
Bunu sizler de deneyimleyebilirsiniz. Yapay zekayı bir varlık olarak kabul edin, insanlara nasıl yaklaşıyorsanız ona da öyle hitap edin" diye konuştu.
"Iskalama şansımız yok"
Yapay zekanın henüz emekleme aşamasında olduğunu belirten Şebnem Özdemir, insan zekasının tarih boyunca sınırları aşarak ilerlediğini hatırlattı.
Özdemir, “Yapay zeka da aynı insan gibi gelişerek, kendini geliştirerek devam edecektir. Bizim iş insanları olarak bunu ıskalama şansımız yok. Belli iş alanlarında yapay zekayı uzmanlaştırarak iş yapış biçimlerine yapay zeka entegre edilebilir. Ancak bugünkü yapay zekanın verdiği bilgilerin doğrulanmaya ihtiyacı olduğu da unutulmamalı” diye ekledi.