İzmir'in Karabağlar ilçesi Üçkuyular Mahallesi'nde, park halindeki bir araçtan eşya çaldığı belirlenen 17 yaşındaki bir zanlı, devriye gezen çarşı ve mahalle bekçileri tarafından kısa sürede yakalandı. Bekçilerin dikkati sayesinde ortaya çıkarılan hırsızlık olayında, çalınan elektronik ve değerli eşyalar sahibine ulaştırılırken, genç zanlı hakkında soruşturma başlatıldı.
Bekçilerin dikkatli takibi suçu ortaya çıkardı
Olay, Üçkuyular Mahallesi 12. Sokak'ta rutin devriye görevini yürüten Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçileri ekiplerinin şüpheli hareketler sergileyen bir kişiyi fark etmesiyle başladı. Gece saatlerinde sokaklarda dolaşan B.D. (17) isimli şahsın hareketlerinden şüphelenen bekçiler, durdurma kararı aldı. Şahsı durdurduktan sonra elindeki poşeti kontrol eden ekipler, poşetin içinde dikkat çekici eşyalarla karşılaştı. Poşet içerisinde bir dron, Apple marka bir klavye, bir adet garaj kumandası, bir kaşe ve drona ait çeşitli parçalar bulundu.
Kaşe üzerindeki numara sayesinde mağdura ulaşıldı
Bekçiler, ele geçirilen eşyalar arasında bulunan kaşenin üzerindeki numaradan yola çıkarak olay yerinden kısa sürede araç sahibiyle irtibata geçmeyi başardı. Olayın meydana geldiği 15/2. Sokak'taki park halindeki aracının başına giden araç sahibi, eşyalarının çalındığını ve hırsızlık anında evinde uyuduğunu belirtti. Mağdur vatandaş, eşyalarının çalınması üzerine vakit kaybetmeden şikayetçi oldu. Bekçiler tarafından yakalanan 17 yaşındaki B.D. isimli zanlı, emniyet güçlerince gözaltına alınarak sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili detaylı soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.





