Menemen Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın başkanlığında düzenlendi. Toplantıda, Asarlık'ın Irmak mahallesine yapılacak doğalgaz çalışmasıyla ilgili tartışmalar, tansiyon yüksekliğine yol açtı. Ayrıca CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, CHP'den ayrılıp bağımsız olan Hasan Ünal tarafından sözünün kesilmesine tepki gösterip söylediği "İhanetlerinizle utanın" sözleri damga vurdu. Bağımsız üye Noyan Özkan'ın, bu sözlerin kısa bir süre sonra, Ali Yılmaz'a küfür edip saldırması, meclisi karıştırdı. Canlı yayını kestiren Başkanvekili Aydın Pehlivan, ortalık yatıştıktan sonra oturuma devam ettirdi.

CAN: ASARLIKTAN ELİNİZİ ÇEKİN, HEMEN OYLANSIN

İzmirgaz'ın, yapacağı doğalgaz altyapı çalışmalarla ilgili olarak, şebekelerin yapım tarihinden itibaren 10 yıl içerisinde deplase edilmesi gerektiğinde, yatırımla ilgili tüm maliyetlerin belediye tarafından üstlenmesini istedi. Bu talep, mecliste tartışma yarattı. AK Partili Meclis üyesi Hanifi Can, Asarlık'ta 40-50 bin kişinin yaşadığını, konunun hemen oylanması gerektiğini söyledi. Can, komisyonların konuyu yeniden görüşmesini talep eden CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz'a tepki göstererek, "Asarlık'tan elinizi çekin. 22 yılda getiremediğiniz hizmeti yokuşa sürmeyin. Asarlıklı bir meclis üyesi olarak, bu işi uzatmayalım diyorum. Hemen oylansın, çalışmalar başlasın" sözleriyle, İzmirgaz'ın talebinin oylanmasını istedi.

 YILMAZ: AYRIMCILIĞI KAŞIMAYA GEREK YOK

CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ise Hanifi Can'ın sözlerine şu yanıtı verdi:

"Komisyonlara, konuyu görüşmek üzere, oturuma 20 dakika ara verilmesini istiyoruz. Siz de oylanmasını istiyorsunuz (Başkan vekili Aydın Pehlivan'ı kast ederek) madem, oylayın o zaman. Menemen'in 65 mahallesi var. Gönül ister ki 65 mahallemize de doğalgaz gelsin. Asarlık'ta tek Irmak Mahallesi mi var? Biz de Asarlıklıyız. Keşke bu hizmet 22 yıl önce gelseydi. Ayrımcılığı kaşımaya gerek yok. Belediye ileride büyük bir külfetle karşı karşıya gelebilir. Böyle bir riske girmemek adına komisyonlar toplansın istedik."

Tartışmaların sonunda söz konusu madde, oylamaya sunuldu ve oyçokluğuyla kabul edildi.

AKBULUT: YEŞİL ALANLARDA TRAFO İÇİN YER AYIRALIM

Mecliste ayrıca, İmar ve Hukuk komisyonlarından gelen raporlar tartışmaya açıldı. Gediz Elektrik'in, Koyundere, Ulukent ve Asarlık mahallelerinde trafo ayrılması amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin komisyonlarda oybirliğiyle kabul edildiği ifade edildi.  İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, trafoların yapılacağı yerlerin imarda yeşil alan olarak görüldüğünü söyledi; "Yeşil alanların bir kısmını trafo olarak ayıralım, bir daha bu konuyu tartışmayalım, meclisi meşgul etmeyelim" önerisini getirdi. Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, önerinin çok kıymetli olduğunu, değerlendireceklerini ifade etti.

HASAN ÜNAL , MECLİSİ TERK ETTİ

AK Partili Hanifi Can'ın, trafo konusu tartışılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su faturaları ile halkı soyduğu yönündeki iddiaları ortalığı karıştırdı. Can'ın sözlerine cevap veren Ali Yılmaz, konuşurken, arka sıralardan gelen tepkilere sert çıkış yaptı. "Arka taraftaki şahıs! Ben konuşurken, saygılı ol!" diye seslenen CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, bu sözleri söylerken, CHP'den istifa edip bağımsız üye olan Hasan Ünal, meclisi terk etti. Yılmaz, önünden geçen Ünal'a, "Yaptığınız ihanetlerle utanmalısınız" diye haykırdı. Ünal, bu çıkışa yanıt vermedi. Ünal, bir süre sonra yerine oturdu ancak birkaç dakika sonra, yine CHP'den ayrılıp bağımsız olan üyelerden Noyan Özkan, Ali Yılmaz'ın üzerine yürüdü, yumruk atmak üzereyken araya girenler tarafından engellendi.

BAŞKANVEKİLİ PEHLİVAN, YAYINI DURDURDU!

Başkanvekili Aydın Pehlivan, küfür de ettiği öne sürülen Noyan Öztürk salondan uzaklaştırılırken, yayını durdurdu. Yayın devam ettiğinde, İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, yaşananlarla ilgili söz aldı. Akpınar, mecliste ilk kez küfür duyduğunu, bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Başkanvekili Aydın Pehlivan'a, "Oturuma ara verin, konuşun. Tartışabiliriz. Siyasi açıdan bazı olaylara farklı bakıyoruz. Ama bu yaşanan doğru değil" dedi. Pehlivan, bir daha böyle davranışları mecliste görmek istemediğine vurgu yaparak, "Herkes vakurluğunu korumak zorunda. Hepiniz seçilmiş insanlarsınız. Bunun tekrarlanmamasını diliyorum" diye konuştu. Daha sonra yapılan oylamada, bu madde de meclisten geçti.

ÜNAL: İHANET YAPAN BİZ MİYİZ, SİZ MİSİNİZ?

Dilek ve temenniler kısmında, bir süre sonra yerine dönen Bağımsız Üye Hasan Ünal, söz aldı:

"Evet; bana ihanetçi diye bağırdı. Ben ihanetçiliğimden memnun. 14 aydır ödenmeyen işçinin ücretini ödettik. Bu ihanetse, diyecek bir şeyim yok. Burada ihaneti yapan siz misiniz, biz miyiz? Bunu siyaset tüccarları da, halk da, işçiler de biliyor. İhanet demişken, 1 Mart'taki borçlanma dışında ihanet varsa, konuşun, kamuyu bilgilendirin. Ali Yılmaz, 14 kişilik işe alınacakların listesini vermiş, listede çok yakınları da var. O listeden kaç kişiyi işe aldırdınız? Bunun cevabını bekliyorum."

DEMİRCİOĞLU: YANGINI SÖNDÜREMEYENLERİ DEĞİL, YANGINLARI YARATANLARI ELEŞTİRELİM

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, yangınlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yangınların neden söndürülemediği tartışmalarını eleştiren Demircioğlu, "Bu noktada, yangını söndürmek için çalışanlara yönelik söylemleri haksız ve yersiz buluyorum. Yangını neden söndüremiyorlar, diyeceğimize, yangını yakanları eleştirelim. Kendilerini Ateşin Çocukları olarak adlandırılan, ne çocukları olduğunu söylemeye terbiyem müsaade etmiyor, onların ormanları neden yaktığını sorgulayalım" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim