SON MÜHÜR/BESTE ÇENGEL/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi geçtiğimiz ay, Menemen kongresinin yapılması talimatını vermişti. Bu karar üzerine harekete geçen CHP İzmir İl Başkanlığı, Menemen ilçesinde 8 Ağustos’ta seçime gidiyor.

Pazar günü, mevcut Başkan Ömer Güney, Erdoğan Çınar, Metin Yaşartürk ve Ali Sakallı sandıkta mücadele edecek isimler arasında yer alıyor.

Seçime günler kala başkan adayları, neden başkan adayı olduklarını, adaylığa nasıl karar verdiklerini ve seçimle ilgili mesajlarını Son Mühür üzerinden aktardı.

“En uygun aday benim”

Seçimin kongre şartlarında, doğal akış içerisinde gerçekleşeceğini dile getiren Başkan adayı Ali Sakallı;” Geçmiş tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki en tecrübeli ve deneyimli başkan olarak, kendimi görüyorum. Malum Menemen’de birtakım olumsuz olaylar yaşandı. Bu olanları toplayabilecek en uygun aday benim, kendime güveniyorum. Partimize hayırlı olsun” dedi. Sakallı, tekrar aday olarak, Belediye’yi kalkındıracaklarını ve kendilerinden sonra kim gelirse gelsin, CHP’yi ve Menemen’i kalkındırmak için çalışacaklarını da belirtti.

“Menemen’deki karabulutları dağıtacağız”

31 Mart seçimlerinin olumlu kazanılmasına rağmen, parti içerisinde birtakım düzensizliklerin olduğunu ve partide “korku, telaş, kaygı” yaşandığını dile getiren başkan adayı Metin Yaşartürk, CHP’ye yakışmayan olayların yaşandığını söyledi. Yaşartürk sözlerine;” Bizler CHP’de tabandan mücadele eden insanlar olarak, emek ve yüreğimizi ortaya koymak için mücadeleye girdik. Bu olumsuzlukları düzeltmek için kazandıktan sonra, Menemendeki karabulutları dağıtacağız. Kazansam da kaybetsem de parti için çalışmaya devam edeceğim” şeklinde devam etti.  

Neden seçime 15 gün kala aday oldu?

Seçime 15 gün kala sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan, Erdoğan Çınar, Son Mühür için neden seçime günler kala adaylığını açıkladığını, “Son 1 yıldır belediye toplansın diye çalışmalar yapıyorduk, doğru kadro ile bayrağı dalgalandırmak hedefimizdi. Aday olmak aklımda yoktu ama delegasyonda bazı arkadaşlar benden daha iyi bir adayın olmadığını söyleyince, aday oldum” şeklinde açıkladı.

“Partimize hayırlısı olsun”

Seçimin pazar günü, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ediyorum diyen, mevcut Menemen İlçe Başkan’ı Ömer Güney ise, partimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Editör: TE Bilişim