Belediyenin 2022 performans ve bütçe olanı üzerine konuşan CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat, 2022’de borçsuz ve gelir gider dengesinin yakalandığı bir bütçeyle yatırım yılı olacağını ifade etti. Canpolat, belediyenin 430 milyon 200 bin lira olarak öngörülen bütçesinin yatırımlara ayrılan bölümünde yüzde 80 artış sağlanacağını da kaydetti, Bu gösteriyor ki 2022, yatırım yılı olacaktır. 2022 yılında yeni projeler yapılacak, yol ve park-bahçe bakımları yapılacaktır.” Diye konuştu.

2,5 yıl boşa gitti

Performans ve bütçeye ilişkin değerlendirme yapan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, vaatlerin yerine gelmediğini söyledi, “Buraya yazarsınız ama ama bakarsınız ki hiçbir şey yapmamışsınız 2,5 yıl da heba olmuş” dedi.Aktaş şöyle konuştu:

Mobbing yapıldı

“Performans kitapçığının başında kurumsal yapıyı güçlendirdiğinizi ve söz verdiğiniz projeleri hayata geçirdiğiniz söylediniz. Evet kurumsal yapınız cidden güçlendirdiğiniz. Her müdürlükte 3-4 defaya varan değişiklikler yaptınız. Her müdürlüğün içinde çalışan personeli farklı yerlere gönderdiniz, mobbing uyguladınız hatta insanların işten ayrılmasına neden oldunuz. Biz Bayraklı Belediyesi’nde bu gibi olayları görmeye alıştık. İntihar etmeye çalışanlar, belediye önünde eylem yapan arkadaşlarımız her geçen gün artıyor. Yani siz ne çalışanlarınızla ne de müdürlerinizle barışık değilsiniz. Bir gün bakıyoruz ki bir müdür görev başında ama 2 ay sonra yerinde bulamıyoruz. Yeni geleni de 3 ay sonra yerinde bulamıyoruz.”

Aktaş yatırımlar ve çalışmalarda da Sandal’ın başarısız olduğunu iddia etti.

AK Partili meclis üyesi Özgür Hızal ise, kitapçıklarda yer alan bilgilerin gerçeklerle uyuşmadığı yönünde eleştiri getirdi ve “Bize neden performans değil faaliyet görüşüyorsunuz diye eleştiri geliyor. Neyi tartışırsak tartışalım burada konu para. Bu da sizin paranız değil kamunun parası. Bunu faaliyetler için kullanacaksınız. 2022 yılı bütçe tasarısı… Evet her yiğidin farklı yoğurt yiyişi vardır. Problem de burada. Sizin yoğurt yiyişinizde bir problem var” dedi.

Sandal: Personel değişir

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, muhalefetin söylemlerini yanıtlarken, mobbing iddialarının yanlış olduğunu belirtti. Sandal, şöyle konuştu:

“Bizim işini doğru yapan, işinin başında olan, zamanında gelip işinin gerekliliğini yapan hiçbir arkadaşlarla ilgili sorunumuz yok. İntihar eden personeli siyaseten arkadaşlar dillendiriyorlar. Önceki meclislerde de söyledik. Genç ve anne bir arkadaşımız, sağlık problemi var. Konuşmak doğru değil. Meselenin kaynağı biz değiliz. Araştırırsanız görürsünüz. Personel eğişimi… Sonuç olarak buralar siyasi kurumlar. Her başkanın ihtiyaç duyduğu ekipler var. Doğal olarak belediye başkanına kendi ekini oluşturma hakkı yasla olarak verilmiş durumda. Diğer alanlarda işini Bayraklı Belediyesi bütçesi 430 milyon 200 bin lira olarak mecliste onaylandı.

Editör: TE Bilişim