Son Mühür/ Sercan Engerek - Çiğli Belediyesi, kent genelinde yol yenileme, temizlik ve parke taşı döşeme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Atatürk ve İnönü Mahalleleri sınırları içinde yer alan 9237 ve 9239 sokaklarda toplam 3 bin 500 metrekarelik alan parke taşıyla kaplanıyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca peyzaj düzenlemeleri de gerçekleştiriliyor. Belediye, hem araç hem de yaya trafiğinin güvenliğini artırmayı hem de mahallelerin estetik görünümünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Uğur Mumcu Parkı’nda söz yerine getiriliyor

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, geçtiğimiz yıl mahalle ziyaretinde çocuklara verdiği “kafe ve park yenileme” sözünü hayata geçiriyor. Güzeltepe Uğur Mumcu Parkı’nda başlatılan yenileme çalışmalarıyla parkın çehresi tamamen değişiyor. Modern oyun grupları, kauçuk zemin kaplaması, dinlenme ve sosyal alanlar parkta yer alacak. Ayrıca yapımı devam eden kafe ile aileler rahatça vakit geçirirken çocuklar güvenli bir ortamda oyun oynayabilecek.

Uğur Mumcu Parki (2)

Başkan Yıldız: “Vatandaşımıza verdiğimiz her sözü tutuyoruz”

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Yıldız, “Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımıza verdiğimiz her sözün arkasında duruyoruz. Güzeltepe Uğur Mumcu Parkı’nı modern oyun grupları, kauçuk kaplama ve sosyal alanlarıyla yeniliyoruz. Ailelerin rahatça oturabileceği, çocukların güvenle oynayabileceği bir parkı Çiğli’mize kazandırıyoruz” dedi.

“Çiğli’nin çehresini değiştiriyoruz”

Vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı öncelik haline getirdiklerini vurgulayan Başkan Yıldız, “Her mahallede konforlu ve güvenli ulaşım için çalışıyoruz. Atatürk ve İnönü Mahallelerimizdeki çalışmalarımız tamamlandığında, hem ulaşım hem de yaşam kalitesi açısından daha modern bir yol ağı ortaya çıkacak. Amacımız, Çiğli’yi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek” diye konuştu.

Uğur Mumcu Parki (3)

Kaynak: Haber Merkezi