Türk tenisinin önemli isimlerinden, eski milli sporcu Mustafa Azkara, İzmir'de faaliyet gösteren Küçük Kulüp Derneği’nde başantrenör olarak göreve başladı. Kariyerinde hem ulusal hem de uluslararası düzeyde birçok başarıya imza atan Azkara için kulüp tesislerinde bir imza töreni düzenlendi. Törene, Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik, Başkan Vekili Arda Yağcı, yönetici Selçuk Özer ve kulüp müdürü Sinem Keten Cömert katıldı.

Milli formayla 55 kez mücadele etti

Profesyonel sporculuk kariyerinde ATP dünya sıralamasında 630’unculuğa kadar yükselen Azkara, 1990-2001 yılları arasında Türkiye’yi Davis Cup karşılaşmalarında temsil etti. Milli formayı 55 kez giyen tecrübeli tenisçi, Satellite, ITF, Challenger ve ATP düzeyindeki çeşitli turnuvalarda Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

İlkleri başaran tenisçi

2000 yılında Türkiye Satellite Tekler Şampiyonu olan Azkara, 1995 yılında çiftlerde de şampiyon olarak bu iki unvanı elde eden ilk Türk sporcu oldu. Ayrıca üç kez Türkiye Kulüpler Şampiyonluğu yaşayan Azkara, bir kez Avrupa Kulüpler Takım Şampiyonası’nda üçüncülük elde etti. Beş kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak kariyerine önemli başarılar ekledi.

Yeni hedef

Antrenörlük kariyerinde Enka Spor, Kültürpark Tenis Kulübü, Türkiye Tenis Federasyonu, Galatasaray Spor Kulübü, Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü gibi önemli kurumlarda görev yapan Azkara, bundan böyle Küçük Kulüp Derneği bünyesinde çalışacak. Göreve başlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Azkara, "Küçük Kulüp gibi köklü bir yapının parçası olmak benim için büyük bir motivasyon.

Hedefimiz, kulübü tenis branşında örnek gösterilen bir merkez haline getirmek. Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar iki kortu etkin şekilde kullanarak gençleri ve veteranları bu tesise çekmeyi planlıyoruz. İzmir'de büyük turnuvaları yeniden canlandırmak ve yeni yıldız sporcuların yetişmesine öncülük etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yönetimden destek mesajı

Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik ise Azkara’nın tecrübesinin kulübe önemli katkılar sunacağını belirtti. Sarıgedik, “Tenis kurslarımız ve özel derslerimizle İzmir’de fark yaratmak istiyoruz. Bu doğrultuda Mustafa Azkara’nın bilgi ve birikimi bize güç katacaktır” dedi.

Kaynak: DHA