Son Mühür / Merve Turan - Ege Üniversitesi'nin düzenleyeceği yarışmaya, Mimarlık Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Tasarım ile Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin yanı sıra, görsel tasarım ve güzel sanatlar alanlarında eğitim gören önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri de katılım sağlayabilecek.
Afişler arasında ilk üçe giren eserlere ödül verilecek ve ayrıca bir mansiyon ödülü de takdim edilecek. “EndoArt: Geleceğin Cerrahisi Afiş Tasarım Yarışması”na başvurular, 10 Nisan 2025'e kadar "egemedutr" web adresi üzerinden yapılabilecek.
“Bilim ve sanat bir araya getirilerek yorumlanacak”
Kongre organizatörü Prof. Dr. Özer Makay konunun sanatsal bir perspektiften ele alınacağını ifade ederek, “Tiroit bezi, vücudumuzun orkestra şefi gibidir. Metabolizmamızı düzenler, enerjimizi kontrol eder, büyüme ve gelişmeyi yönlendirir.
Küçük ama etkili bu organ, tüm sistemlerin uyum içinde çalışmasını sağlar. Peki bu kadar kritik bir organın sağlığını korumak ve tedavi etmek için kullanılan modern cerrahi yöntemler nasıl bir dönüşüm geçiriyor? Günümüzde robotik cerrahi, yapay zeka destekli teşhis yöntemleri, makine öğrenmesi ve inovatif sağlık teknolojileri tıp alanında büyük bir devrim yaratıyor.
Endokrin cerrahisi, bu teknolojilerle birleşerek tiroit ve diğer endokrin organlara yönelik cerrahi işlemleri daha hassas, güvenli ve etkili hale getiriyor. Robotik cerrahi, insan elinin sınırlarını aşarak en ince detaylara ulaşabiliyor; yapay zeka, hastalıkları daha erken teşhis ederek tedavi süreçlerini optimize ediyor.
Bu yarışmada, endokrin cerrahisi ve robotik cerrahinin sanatsal bir perspektiften ele alınarak afiş tasarımlarla bu dönüşüm görselleştirilecek. Tıp ve teknolojinin birleştiği bu noktayı, bilim ve sanat bir araya getirilerek yorumlanacak.
Tiroit sağlığı, robotik cerrahi, yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi ileri teknolojilerin endokrin cerrahisindeki yeri afiş tasarımlarla anlatılacak.
Sağlık, teknoloji ve sanatın kesişiminde yeni ufuklar sunulacak. Hayal gücüyle endokrin cerrahisine sanatsal bir pencere açılacak” diye konuştu.





