Son Mühür / Ayşegül Koç - Çeşme Turizm Fakültesi Shipley Altındağ Gastronomi Akademisi, Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine “Pasta Yapım Teknikleri” dersi kapsamında çikolata eğitimi sundu.
Öğrenciler, Uzman Şef Murat Tütüncü’nün rehberliğinde çikolata eritme, temperleme, soğutma, işleme, Beyoğlu, dökme ve dolgulu çikolata yapımı gibi teknikleri öğrenme fırsatı buldu.
Ayrıca, Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, kontenjan dahilinde halka yönelik ücretsiz “Aşçı Çırağı Sertifikalı Eğitimi” verecek.
Çikolatanın inceliklerini aktarıldı
Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin proje ile ilgili, “Rekor bağışla Fakültemize kazandırdığımız Shipley Altındağ Gastronomi Akademisi, Çeşme’yi gastronominin merkezi yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
Fakültemiz öğrencileri için de önemli bir uygulama alanı olan Gastronomi Akademisinde Uzman Şef Murat Tütüncü, çikolatanın inceliklerini aktardı.
Öğrencilerimiz Pasta Yapım Tekniği dersi kapsamında Tütüncü’nün deneyimlerinden yararlandılar.
Gastronomi alanında uzman kişileri, öğrencilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
"140 saatlik ücretsiz eğitim vereceğiz"
Ege Üniversitesi’nin topluma katkı misyonuyla bilimi halkla buluşturduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Daha önce Kıyı Ege Mutfağı ve Temel Barista Eğitimi gibi etkinliklerle alana ilgi duyan vatandaşlarımıza eğitimler vermiştik.
Şimdi de Feyza'nın Mutfağı Programı Aşçı Çırağı Sertifikalı Eğitimi ile mutfakta kariyer hedefi olan gençlerimize 140 saatlik ücretsiz eğitim vereceğiz.
Eğitim kapsamında; Hijyen ve Sanitasyon, Doğrama Teknikleri, Çorbalar, Salatalar, Soslar, Stoklar, Makarnalar, Deniz Ürünleri ile Et ve Tavuk konularında eğitimler verilecek.
10 Mart tarihinde başlayacak eğitimler için kayıtlar Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinde doğrudan yapılıyor” dedi.





