Son Mühür / Merve Turan - Kadına yönelik şiddetin toplumsal etkilerini derinlemesine ele alan ve büyük ilgi gören oyun, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Rahşan Nazlıoğlu, İzmir Kent Konseyi Başkanı Özgür Topaç, Bornova Kent Konseyi Başkanı Baran Doğan Mengüç ve CHP Bornova İlçe Örgütü yöneticilerinin katılımıyla sahnelendi.

Gerçek yaşamdan esinlenen çarpıcı bir anlatımBornova Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu

Senaryosunu Ayça Üzüm’ün kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Fatih Ay’ın üstlendiği bu oyun, fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet gören kadınların bir sığınma evinde yaşadıkları trajik ve komik anları anlatıyor. 

Sığınma evine sığınan kadınların, toplum baskısı ve eşlerinden gördükleri şiddet nedeniyle, kaosla dolu eski hayatlarına geri dönme zorunluluğu, oyunun en çarpıcı ve unutulmaz anlarını oluşturdu. CHP İlçe Örgütü’nden katılan oyuncuların sergiledikleri performans, izleyicilerden büyük övgü aldı.

"Kadın mücadelesine omuz vermeye devam edeceğiz"CHP Kadın Kolları

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sanatın toplumsal farkındalık yaratmadaki etkisine değinerek, “Kadınların maruz kaldığı şiddeti, yalnızlığı ve çaresizliği gözler önüne seren bu güçlü oyun, aslında hepimizin sorumluluk alması gerektiğini hatırlatıyor. 

Bornova Belediyesi olarak kadınların her alanda güçlü duruşunu desteklemeye, sanatla farkındalık yaratmaya ve kadın mücadelesine omuz vermeye devam edeceğiz” dedi.

Muhabir: MERVE TURAN