Son Mühür / Atakan Başpehlivan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, özellikle kent gündeminde yer alan Hilton Oteli’nin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, Ekrem İmamoğlu’nun İzmir’e gerçekleştireceği ziyareti değerlendirdi.
Cemil Tugay: Uzlaşma olmalı
Hilton Oteli ile ilgili taraflarına ulaşan herhangi bir talep olmadığını aktaran ve Hilton’un İzmir halkına hizmet edecek bir noktaya gelmesini istediklerinin altını çizen Başkan Tugay, “Hilton Oteliyle ilgili bize ulaşan hiçbir talep yok, zannediyorum bu birilerinin düşüncesi ama bize ulaşan herhangi bir şey yok.
Hilton Oteli’nin İzmir halkına hizmet edecek bir noktaya gelmesini hepimiz istiyoruz.
O bölgenin ihtiyaçları çerçevesinde bazı kararları vermemiz daha doğru olur. Bizim oradaki hissemiz düşük oranda bir hisse o yüzden bizde daha çok hak sahibi insanlar var ve bir uzlaşmayla gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
"Gün boyu beraber olacağız"
Öte yandan, CHP’nin 23 Mart’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı adaylığı ön seçiminde aday olacağını duyuran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Cumartesi günü İzmir’e yapacağı ziyaret hakkında konuşan Başkan Cemil Tugay, “Ekrem Başkanın aday adaylığı hayırlı olsun, 23 Mart’ta tüm ülkede CHP örgütü sandığa giderek desteğini belli edecek.
Başka bir aday çıkmadı tek aday olarak gidiyor onun için şimdiden Cumhurbaşkanı adayımız diyebiliyoruz. Onu adayımız ve İnşallah ileride Cumhurbaşkanımız olarak karşılamamız bizler için onur verici olacak. Başlangıç noktası olarak İzmir’i seçmesi bizim için çok anlamlı. Çünkü CHP’nin amiral gemisidir İzmir; bu nedenle İzmir’den başlaması gayet uygun ve doğaldır. O gün başkanımızı gün boyu yalnız bırakmayacağız.” diyerek, sözlerini noktaladı.