Bu gelişme, uzay araştırmaları tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor. Uzmanlar, Ay'da kalıcı bir insan varlığının kurulması için güneş panellerinin yeterli enerjiyi sağlayamayacağını savunuyor. Bu nedenle nükleer enerji, bu hedefe ulaşmak için kritik önem taşıyor.

Rusya ve Çin, Ay'da kurmayı planladıkları ortak üs için nükleer güçle çalışan bir ünite geliştirmeye başladı. Bu gelişme, uzay araştırmaları ve teknolojisi için önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor.

SON DAKİKA | İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter düştü! SON DAKİKA | İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter düştü!

RUSYA UZAY AJANSI AÇIKLAMIŞTI

Rusya Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov daha önce, Rusya ile Çin'in 2033-2035 yılları arasında Ay'da bir nükleer enerji ünitesi kurmayı planladığını açıklamıştı.

Borisov, Rusya ve Çin'in bir Ay programı üzerinde ortaklaşa çalıştıklarını ve Moskova'nın "nükleer uzay enerjisi" konusundaki uzmanlığıyla bu projeye katkıda bulunabileceğini dile getirmişti.

Rus ve Çinli uzmanlar Ay'da kalıcı bir üs kurmak için güneş enerjisinin yeterli gelmeyeceğini bu yüzden nükleer güçle çalışan istasyonların önünün açılması gerektiğini iddia ediyor.

ÇİN'DEN AY GÖREVİ
Çin, geçtiğimiz günlerde Ay'ın karanlık yüzünü incelemek üzere yaklaşık iki aylık bir görev için Ay'a inecek olan mürettebatsız bir uzay aracı fırlattı.

"Chang'e-6" isimli misyon, Çin'i Ay'ın "karanlık" tarafından örnek alan ilk ülke yapabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ