İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer'in İzmir'de yaşayan 'muhacirlere' itham ettiği ağır sözlerinin ardından, İzmir siyasetinde sular durulmuyor.

Daha önce Balkan Konyalılar Derneği'nde de faaliyetler gösteren Cem Kavur, göçmenlerin her zaman barıştan yana tavır aldıklarını vurgulayıp, "Gün aşırı zamlarla yaşam mücadelesi veren insanımız, bu tip provokatif algılarıyla ayrışmayacak" dedi.

İşte Cem Kavur'un açıklaması:

İzmir planlamasındaki aksaklıklar için Sıtkı Şükürer,  İzmir'in kronik sorunlarının  kaynağını mübadele ile Balkanlar’dan  gelenleri Temel sorumlu göstermiştir.  
Sıtkı Şükürer’in söylediklerini kabul etmiyorum, kendisini esef ile
kınıyorum.    
Geçmişten günümüze ve  geleceğe, Kentin ekonomisine, yaşamına katkı sağlayan Balkan Göçmenleri BARIŞ tan yana tavır almışlar ve  kardeşçe bir arada yaşamı benimsemişlerdir. Bu mihval’de temelin bileşenleri olan bu insanları tüm şekliyle, atletmek, ayrıştırmaktan başka bir şey değildir.  İnsani değerler çerçevesinde Toplumsal Birliğe bu denli naif davranan İnsanlara yapılan aymazlıktır Azizim .... 
Bizler Doğulu’su , Batılı’sı , Güneyli’si, Rumelili’si  hep birlikte Canım Vatanımızda kardeşliğin temelinde yaşıyoruz. Ülkemizin son dönemlerdeki yönetim şekli İnsanlara yoksulluk vaadediyor. Gün aşırı zamlarla  yaşam mücadelesi veren İnsanımız, Bu tip provakatif yapay gündem Algılarıyla Cem Asla ayrışmayacak. Kısaca AYRIŞTIRAMIYACAKSINIZ...

Editör: TE Bilişim