SON MÜHÜR-KAZİM BOZKURT/ Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli, ülke geneli gıdalarda fiyat artışını ve işsizlik sorununu, “terörist kebapçılar”ın sebep olduğunu ifade etmişti.

“Hep beraber gülelim”

İşsizliğin, ya da gıdalarda fiyat artışının kebapçılara bağlamanın gülünç bir durum olduğunu belirten Prof. Dr. Eken, “Kebapçılar nasıl işsizliğe katkı sunabilir, nasıl terörist olabiliyor? Bahçeli’ye sormak lazım. İktidar, enflasyonla mücadelede, ekonomiyi nasıl yöneteceğini bilemediğinden, ehil insanlara görev vermediğinden böyle yorumlar yapmak zorunda kalıyorlar” şeklinde konuştu.

Vatandaşın artık bu şeylerle manipüle edilemeyeceğini aktaran Prof. Dr. Eken, halkın artık böyle şeylere kanmadığını vurguladı.

Ne olmuştu?

Ülke genelindeki gıda artışı fiyatlarını ele alan Bahçeli, Yumurta, et, süt, peynir fiyatlarının artışından, vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak sızlananlara hak veriyor, bir şey demiyorum. Fırsatçıların peşine gidiliyor. Vatandaşın kesesine göz diken yağmacılardan da hesap soruluyor. Destekliyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Fakat vatandaşlarımızın çabasını istismar edip, pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" şeklinde konuştu..

Editör: TE Bilişim