Sarıgül, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Hatay'da, ilk olarak 4 gün önce Habib-i Neccar Dağı eteklerindeki çıkan ve kontrol altına alınan yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Daha sonra, tarihi Uzun Çarşı'da esnafla bir araya gelen Sarıgül, Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti ziyareti sırasında açıklama yapan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, yangın bölgesinde yangının söndürülmesi için yoğun çaba sarf edildiğini söyledi.

Sarıgül, "Hatay'daki yangın bölgesine gittim, Hatay'ımız çok büyük bir olay olmadan bu yangın atlattı. Bu yangında şu eksikti bu eksikti bunları demeyi asla doğru bulmuyorum. Türkiye Değişim Partisi olarak sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Çok üzüldüğüm konulardan bir tanesi yangın şu şekilde çıktı, bu şekilde çıktı diye bilgi kirliliği yapılmasını da asla doğru bulmayız. O nedenle şuanda ciğerlerimiz yanıyor, o yangını nasıl söndürmek için çaba sarf ettiklerini biliyorum."diye konuştu.

Yangın bölgesinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Sarıgül, şöyle konuştu:

"Orman çalışanlarımıza ve emniyet güçlerimize çok teşekkür ediyorum. Yangınlarda hayatını kaybeden orman çalışanı kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bir kez daha bu yaraları sarması için el birliğiyle çalışma yapmamız gerektiğine inanıyorum. Hatay'ımız başta olmak üzere Türkiye'mizin her noktasındaki yangınların söndürülmesinde büyük seferberlik gösteren ve gecesini gündüzüne kadar tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Şuanda 63 ilde teşkilatlarının oluşumunun gerçekleştiğini ifade eden Sarıgül, "Partimizin il ve ilçe kongreleri yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah eylül ayının başlarında büyük kurultayımızı yaparak seçime girme yetkimizi kazanacağız. Büyük kurultayımızı yaptıktan sonra parti meclisini ilk toplacayım yer Hatay olacaktır.'' şeklinde konuştu.

Sarıgül son olarak, partisinin il binasını ziyaret ederek partililerle buluştu.

Editör: TE Bilişim