Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 günlük yoğun İzmir mesaisine Konak’tan başladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Konak Belediye Başkanı CHP’li Abdül Batur’un görevde olduğu süre boyunca Toros’tan Yenişehir’e, Karataş’tan İkiçeşmelik’e, ilçenin dört bir yanında tamamladığı 12 projenin açılışını tek noktadan gerçekleştirdi. Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü’nde gerçekleşen törende açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Başkan Batur’a övgüler sıraladı. Kılıçdaroğlu, iktidar mesajları verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen tören kapsamında; Konak Engelsiz Yaşam Köyü, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri, Roman Kültür Merkezi, Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Konak Gençlik Destek Merkezi, Mübadele Parkı ve Mübadele Heykeli, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri, Yemişçizade Köşkü, 7/24 hizmet verecek Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Karataş Şubesi, Gültepe Spor Kompleksi, İkizevler Semt Merkezi ve Minikler Konağı’nın açılışı gerçekleşti. Tören başlangıcında çalışmaları içeren bir video gösterimi yapıldı.

Törende konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Her yurttaşa devletin el uzatması gerekiyor"

Belediye başkanlarımıza seçimlerden önce şunu söyledim; harcadığınız para milletin parası, hangi yatırımı yapıyorsanız kaç liraya yaptığınızı açıklayın dedim. Sayın başkanın çalışmalarının olduğu video yatırımların altında yapım bedeli yer alıyor. Bunu dikkate aldığınız için teşekkür ediyorum. Sosyal bir devlette, her yurttaşa devletin el uzatması gerekiyor, özellikle engellilere daha fazla pozitif ayrımcılık yapması gerekiyor. Bu bağlamda burada açacağımız engelsiz yaşam köyü gerçekten çok güzel, yoksul bir mahallede kurmuşsunuz, pozitif ayrımcılık yapmışsınız. Bu son derece önemli ve değerli.

"Kentsel dönüşüm yapılırken mahalle kültürü unutulmamalı "

Belediye başkanlarımıza dedim ki; size oy versin vermesin, herkese hizmet götürün. Tabi bizim belediye başkanlarımız derken sadece CHP’nin değil, Millet İttifakının belediye başkanlarıdır. Çok geniş bir kitleyi kucaklıyorlar. Dedim ki; ayrımcılık yapmayacaksınız ama yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık gerekiyor. Videoda kentsel dönüşümle ilgili güzel bölümler vardı. Binaların aralarında yeşil kocaman ağaçlar görünüyor. Hepimiz doğaya, ağaca hasretiz, yeşil bir kente duyulan ihtiyaç çok fazla. Bittikten sonra gelip göreceğiz. Yeşillik sadece bizim için değil tüm canlılar için zorunlu bir alan. Kentsel dönüşüm yapılırken mahalle kültürü unutulmamalı. Her mahallenin kedine özgü kültürü var. O kültür gözardı edilmemeli.

"İktidar dua etsin"

İktidar, oturup kalksın CHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili belediyelere dua etsinler. Belediyelerimiz olmasaydı çok büyük felaketlerle karşı karşıya kalırlardı. Bütün belediye başkanlarımız çalışıyor, tüm engellere rağmen görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Hepsine teşekkür ederim.

" Beyefendiyi fazla ciddiye almamak lazım "

Beyefendi bugün yine konuşuyor, ‘Bay Kemal’ diyor. Onu fazla ciddiye almamak lazım. Ciddiye alınacak bir kişi engellilerin kadrolarını boş bırakmayacak kişidir. Benimle uğraşacağına engellilerin boş kadrolarına atama yap.

"Demokrasiyi yeniden ayağa kadlıracağız"

İktidar olacağız. Kardeşlik, barış, huzur nasıl olur tüm dünyaya göstereceğiz. Herkesin yaşam tarzına, herkesin kimliğine saygı göstereceğiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında görkemli Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız. Sandık gelecek, demokrasiyi yeniden ayağa kaldıracağız.

"Konak anlayışını sürdüreceğiz"

Törenin açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı CHP’li Abdül Batur, 2019 yerel seçimlerinde göreve gelir gelmez kolları sıvadığını belirterek, “Seçim kampanyamızda ilçemizin hizmet yönünde eksik kalan bölgelerine öncelik vereceğimizi, pozitif ayrımcılık yapacağımızı her fırsatta dile getirdik. Kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, engelli bireylerimiz için pozitif ayrımcılık yapmaya devam ediyoruz. Birlikte Konak anlayışıyla tüm ilçemizi kucaklıyoruz. Konak halkımızla, STK ve demokratik kitle örgütlerimizle el ele yürüyor, projeler üretmeye devam ediyoruz. İzmir’in kalbi olan Konak’ı en önemli sorunu yapı stokunun çok eski olması. Konak yaşlı bir kent. Bu yüzden önceliğimiz; özellikle çeperlerde yaşayan vatandaşlarımızın istediği tek şey vardı; kentsel dönüşüm ve yaşam tarzının değişmesi. Bu talebi hemen icraata geçirdik ve 2 sene içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in de destekleriyle Gültepe Bölgesi planlarımızı meclislerimizden geçirdik, askıya çıkardık, parselasyon planları yapılıyor. Yeşildere Caddesi’nde, Eşrefpaşa, Cici Park ve Kadifekale ile sınırlı 14 mahallenin planlarını da hazırladık, meclislerimizden geçirdik, askıya çıkardık. En önemlisi de bu mahallelerin, bu makus talihini ortadan kaldıracak çalışmaları yürütüyoruz. Planlama çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımızı bilgilendirerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sosyal Demokrat Belediyecilik ve partimizin kentsel dönüşüm programına uygun bir şekilde; yerinde dönüşümle, halkımızın projeye katılımıyla yüzde 100 uzlaşıyla bu işleri başaracağız. Çünkü bu kent bu görüntüyü hak etmiyor. Birlikte Konak anlayışını sürdüreceğiz. Oradaki değer artışını da orada yaşayan vatandaşlarımızla paylaşacağız” diye konuştu.

"İki sene içerisinde 83 milyonluk yatırım gerçekleştirdik"

Batur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayata geçirdiğimiz 13 projenin maliyeti 59 milyon civarında, temelini attığımız projelerin maliyeti 24 milyon civarında. İki sene içerisinde 83 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Bunun yanında, seçim beyannamemizde söz verdiğimiz çalışmaları yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak şunu söylemek isterim; bu projelerin içinde en haz aldığım proje Engelsiz Yaşam Köyü. Ayrıca, bütün bu çalışmalarda katkılarını esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, emeklerinden dolayı CHP Konak İlçe Başkanımız Çağrı Gruşçu ve ilçe örgütümüze, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, ittifakımızın ilçe başkanlarına teşekkür ediyorum.”

"Artık eminiz ilk seçimde bu iktidar gidecek"

Başkan Batur ayrıca, “Her geçen gün iktidar yürüyoruz. Türkiye’nin ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Bu birleşmeyi sağlayacak Millet İttifakı’dır. Atatürk’ün değerlerine sahip çıkacak, ülkeyi çağdaşlaştıracak, barışı ve huzuru getirecek CHP ve Millet İttifakıdır. Gerçek adaleti, gerçek demokrasiyi, gerçek huzuru, Millet İttifakının getireceğinin halkımız artık farkında. Artık eminiz ilk seçimde bu iktidar gidecek, Türkiye’de yüzler gülecek, aydınlık güzel ülkemizi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim