Radyo Ege’nin büyük ilgi gören ‘’İzmir Konuşuyor’’ programının bu sefer ki konuğu Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’di. Ayşegül Koç’un stüdyoda sorduğu, Balamir Yıldız’ın da Kınık’ta gerçekleştirdiği röportajlarla renklenen programda Başkan Doğruer Gençlik Merkezi’nden Otogar’a, Hastane servisinden doğalgaza, yapılacak cem evinden kültür sanat faaliyetlerine kadar Kınıklılar’ın sorduğu sorulara çarpıcı cevaplar verdi.
İşte Doğruer’in açıklamalarından satır başları…
ARTIK DEVLET HASTANEMİZ VAR
Bizim ikinci dönemimiz, son 8 yıl demek daha doğru olur. En büyük arzumuz Devlet hastanesiydi, bunu hayata geçirdik. Sağlık merkezi vardı ama uzmanı yoktu, yeterli ekipmanı yoktu. Artık Devlet hastanemiz var, artık uzmanlarımız var, tam donanımlı bir acil servisimiz var, nitelikli bir hastaneye kavuştuk. Pandemi dönemi sıkıntıları yaşandı ama bunlar geride kaldı.
Gençlik Merkezimiz ,tenis kortlarımız, açık yüzme havuzumuz var, yakında kapalısı da olacak, gençlik ve halk eğitim merkezimizle birlikte halka hizmet verecek yerler. 
KINIK’TA YÜZME BİLMEYEN KALMASIN
Bayanlara ayrı, çocuklara ayrı hizmet veriyoruz. Kınık’ta yüzme bilmeyen kalmasın. Denizimiz yok ama havuzumuz var. Daha yaşanabilir, göç vermeyen Kınık için hizmet veriyoruz.
Bu hafta sınav vardı, 7,8,11 hatta mezunlarımıza etüt eğitim merkezimiz var, hatta yaz kurslarımız olacak. Havuz dershanesi gibi bir uygulamamız olacak. Hem ders yapacaklar, hem ders arası havuza girecekler. Tamamı ücretsiz olacak. 
BAŞKAN GENÇLERLE BULUŞUYOR
‘Başkan gençlerle buluşuyor’ programımız sayesinde 350 öğrenciyi Anıtkabir’e götürüyoruz. Ankara’yı gezdiriyoruz, iki üniversiteye ziyaretimiz oluyor. Tüm lise 12.sınıflarından gitmeyen kalmadı. Bu yıl Eylül itibarıyla yeniden başlayacağız. Çocuklarımızı Çanakkale’ye götüreceğiz. Pandemi nedeniyle ara vermiştik yeniden başlayacağız. Çanakkale ve Bursa turları, Anıtkabir gezilerimiz devam edecek. Gençlik Merkezi içinde Kitap Cafe açılacak. 100 bin nüfuslu ilçelerde bile Gençlik Merkezi yokken bizde var. 7 halı saha, 10 tane basket sahası yaptık, yeni dönemde 10 halı saha, 20 basket sahası daha yapacağız. 10 halı sahamızın 7 tanesini köylerimize yapacağız. 


TİYATRO, BİSİKLET, TENİS KULÜBÜMÜZ VAR
Tiyatro kulübü kurduk. İki tiyatro oyununu sergilediler. Artık 8 bin metrekare kapalı alanı olan bir tesis kazandık. Bunun içinde bu tür faaliyetler devam edecek. Tiyatro kulübümüz var, bisiklet kulübümüz var, tenis kulübümüz var.
OTOGAR KONUSUNDA TOP BÜYÜKŞEHİR’DE
Otogar konusu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Yeri devrettik. Projesi çizildi, ancak ekonomik şartlardan harekete geçilmedi. İhale edilirse bir yıl içinde yapılabilecek bir konu. Kapalı pazaryeri yönetmeliğe göre bir tane var. Çarşamba günü kurulanda sorun yok ama Cuma günü kurulanı kapalı yapmamızın imkanı yok, çünkü bölgede esnaf var. Onu bir başka yere taşırsak taşıdığımız yerdeki esnafı öldürmüş oluruz. Kınık’ın merkezinde kapalı Pazar yeri yapamayacağımıza göre ikinci dönemde bunu düşündüm isteyenden çok istemeyen olduğunu gördüm. Şu an şu ekonomik şartlarda sırası mı bir kez daha düşünmek lazım. Sırası geldiğinde halkın yüzde 90’ı da evet derse yaparız. 
SANAL GERÇEKLİK LABORATUARIMIZ VAR
Sanal gözlükle üniversite tanıtımları olacak mı sorusuna, 20’ye yakın üniversite için talep geldi. Sanal gerçeklik laboratuarı kurduk, orada gençlerimize üniversiteleri rehber öğretmenlerle birlikte tanıma imkanı buluyorlar. Tercih döneminde bu merkez yine iş başında olacak. Bu uygulamamız devam edecek. Üniversite döneminden sonra sırada Ayasofya tanıtımı olabilir, Karadeniz turu olabilir, Kapadokya turu olabilir. 
Aquapark ve kır düğün salonu 1 Temmuz’da açılacak. 2 ve 3 Temmuz’da benim bildiğim 17-18 tane nikah kıyacağız. Ama resmi açılış 1 Temmuz’da olacak.
35 BİN HASTAYI TAŞIDIK
İzmir’deki beş büyük hastaneye haftanın beş günü her sabah 06.00’de servisimiz var. Akşamüstü de onları hastane bahçelerinden alıp Kınık’ta evine en yakın yerinde bırakıyoruz. Bugüne kadar 35 bin hasta taşımışız. 
Bergama-Kınık seferlerinin saatleri uzatılabilir mi sorusuna Başkan Doğruer; Tunç Soyer’e sefer saatini iletmiştik. Belki yaz saatlerinde sayı arttırılabilinir.
DOĞALGAZ KONUSUNDA İLERLEME VAR
Son beş yıldır doğalgazımız var. Her mahalleye ulaşamadık ama yüzde 80’ine ulaştık, 3 bin konutu geçti. Aliağa Kınık hattı bitti, gazın arz kısmında bir sorun yok. Organize Sanayi kısmında yoktu artık orası da bitmek üzere. İzmirgaz özel bir firma yatırım önceliği abone sayısına göre şekillendiriyor ama bu kış kademe kademe çözüleceğine inanıyorum.
ADINA BURS DİYEMİYORUZ AMA…
Adına burs diyemiyoruz, belediyeler burs veremiyor biz aileye öğrenci yol yardım diyerek veriyoruz. Hatta bu hafta yatacak. 
Başkan Doğruer; yüzme havuzunda bayanlara özel gün olacak mı sorusuna, haftanın bir günü bayan matinesi, bir günü aileye özel gün, bir günü öğrencilere özel gün şeklinde olacak. Bunun duyurusunu yapacağız. 
Yeni Cem evleri olacak mı sorusuna ise Kınık’ta 8 tane var, talebi biliyorum, yer sorunu var, yeri belediyeden ya alacağız, ya takas yapacağız, Valilik projesini yapacak 9’uncusunu Kınık’a kazandıracağız’’ diye cevap verdi.

Editör: TE Bilişim