Kemalpaşa Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı KOSBİ Müteşebbis Heyeti seçimlerinde yaşanan çekişmeyle gündeme geldi. Cumhur İttifakı olarak AK Parti’nin 14, MHP’nin 3 Meclis üyesine karşı Millet İttifakı’nın 2’si İYİ Parti kontenjanından seçilmiş ama CHP çatısı altında devam eden 14 Meclis üyesi bulunuyordu. Millet İttifakı Rıdvan Karakayalı ve Nejat Özden’i, Cumhur İttifakı ise AK Parti Grup Sözcüsü Metin Yaşar ve MHP’den Canip Han’ı aday gösterdi. AK Parti’den 1 meclis üyesinin yurt dışında olduğu gerekçesiyle oy kullanamadığı seçimde ilk açıklamalara göre Millet İttifakı’nın aday gösterdiği Rıdvan Karakayalı ve Nejat Özden 16, Metin Yaşar ve Canip Han ise 15 oy alabilmişti.
CUMHUR İTTİFAKI’NDA ÇATLAK!
Sandıktan çıkan sonuçlara göre Cumhur İttifakI’ndan en az 1 Meclis üyesinin Millet İttifakı’na oy verdiğinin anlaşılmasıyla kulisler hareketlendi. ‘Kim bu Meclis üyesi? Sorularına neden olan gelişmenin ardından süreç sabah saatlerinde yaşanan gelişmeyle farklı bir boyut kazandı.
SEHVEN OY SAYILMIŞ!
Seçim sonuçlarına Cumhur İttifakı kanadından gelen itirazların ardından sabah saatlerinde oyların yeniden sayımı gerçekleştirildi. Yapılan yeni sayımda Millet İttifakı adayı Nejat Özden’e verildiği belirtilen 1 oyun, Cumhur İttifakı adayı Metin Yaşar’a verildiği anlaşıldı. Son tabloya göre oyu 16’ya yükselen AK Parti Grup Sözcüsü Metin Yaşar’ın Rıdvan Karakayalı’yla birlikte KOSBİ Müteşebbis Heyetine seçilen isim olduğu açıklandı.


AK PARTİ İLÇE BAŞKANI BAŞ’TAN AÇIKLAMA
Kemalpaşa Belediye meclisinin dün gerçekleşen toplantısında yapılan KOSBİ Müteşebbis Heyet seçimlerinin oy sayımında sehven hata yapıldığını belirten AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Baş, Ak Parti Meclis Üyesi Metin Yaşar’ın CHP Meclis Üyesi Nejat Özden’den  1 oy fazla aldığını söyledi.  Mustafa Baş bu sabah erken saatlerde Kemalpaşa Belediyesi’ne gittiklerini belirterek “Bu sabah oyların yeniden sayılmasını istedik ve sayım esnasında sehven bir hata yapıldığını gördük. Yapılan sayım neticesinde asil üyeliklerde Rıdvan Karakayalı ve AK Parti Grup Sözcüsü Metin Yaşar’ın 16’şar oy aldığını tespit edildi.  Diğer asil adaylardan Canip Han ve Nejat Özden 15 oy almış. Bu durumda KOSBİ Müteşebbis Heyetine Rıdvan Karakayalı ve Metin Yaşar gidecek” dedi. 
CUMHUR İTTİFAKINDAN BİR KİŞİ KARAKAYALI’YA OY VERDİ
Küçük çaplı krize sebep olan KOSBİ seçimlerinde Cumhur İttifakı’ndaki çatlağa sebep olan ismin kim olduğuna dair tartışmalarda öne çıkan isim MHP’li Taner Bilgin oldu. Oyların yeniden sayımı öncesi ‘oylar zaten yeniden sayılacak, benim konu hakkında yorumum yok’ açıklaması yapan Taner Bilgin’in Cumhur İttifakı’nda aynı partiden olan MHP’li Canip Han’ın KOSBİ Müteşebbis Heyeti’nde olmasına tepki olarak oyunu Rıdvan Karakayalı’dan yana kullandığı iddia edildi. 


METİN YAŞAR’DAN İLK AÇIKLAMA
Son yapılan sayımın ardından KOSBİ Müteşebbis Heyeti üyeliğine seçilen Metin Yaşar ‘asil üye olarak Rıdvan Karakayalı ve ben seçildim. Yedek üye olarak da Cumhur İttifakı’nın adayları olan Seğmus Er ve Sedanur Özer’ seçildi. Sehven bir hata yapılmış. Seçim sonuçları belli oldu. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum’’ dedi.

Editör: TE Bilişim