İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ‘’dün yine akaryakıta zam geldi, galiba bir parça daha geliyor. Alışmış gibi görünsek de yaşamın pratiği ile ilgili ciddi sorunlar yaşattığını görüyoruz. Her şeye yansıdığını görüyoruz. Çok da o anlamda biraz umudu da kaybetmeden bekliyoruz ama sıkıntılı bir süreç yaşanıyor’’ vurgusu yaptı. Son Mühür Tv’de Ayşegül Koç’un sunduğu ‘Gün Başlıyor’ programına konuk olan Tuncay Sayılkan’ın gündeminde ekonomik kriz ve eczacıların bu krizden ne kadar etkilendiği vardı. Sayılkan; ‘’ Şöyle söyleyeyim zor bir pandemi süreci geçti bu ülkede. 2 yıllık o sürecin devamında öyle bir ekonomik kriz içinde bulduk ki kendimizi pandemiyi unuttuk diyebilirim. Bakıyorum hiç kimse artık pandemiden korkulardan uzaklaşmış herkes başka bir gündemin içindeyiz 
VATANDAŞIN DURUMU ÇOK SIKINTILI
Vatandaşın durumu çok sıkıntılı. Bir de şu var kimsede bu işe gereken önemi vermiyor bu ülkede. Tamam bu işin içindeyiz vatandaş ile her gün birlikteyiz, biz yaşıyoruz, buradan feryat ediyoruz siz de eksik olmayıp duyuruyorsunuz ama duyan duymamış gibi davranan insan yüzünden sorun çözülmüyor burada çok tehlikeli bir şey var ülke zor durumda olabilir ekonomimizde sıkıntı yaşanabilir 
Pandemi kötü yönetilmiş olabilir belki ekonomiyle ilgili yapılmaması gereken şeyler yapılmış bu tabloya gelinmiş olabilir bunlar ayrı bir iş. Bunun uzmanları tartışırlar bunu ama bizim nasıl ekonomiyle ilgili söyleyeceğimiz şeyler kısıtlıysa diğer insanlarında sağlık ile ilgili söyleyecekleri kısıtlı sağlık ile ilgili uzmanlık bizde yani hekim arkadaşlar diş hekimler hemşireler biz de diyoruz ki burada bu işler yürümüyor hastanelerde sorun var.


DEVLET HASTANESİNİN ÇOĞUNDA İLAÇ YOK
Bakın ismini vermeyeyim ama devlet hastanelerinin birçoğunda ihaleyle ilaç alınıyor yok ki alamıyorlar onlar da, ben Whatsapp gruplarında görüyorum hastanede arkadaşlar birbirinden ilaç arıyorlar, acil gece, işte bize böyle bir hasta geldi böyle bir ilaç lazım diye birbirlerine soruyorlar falan. Dün bir eczacı milletvekili arkadaşım paylaşmış videoyu reçetede 5 tane ilaç varsa eczanede 5’ini de bulmak çok zor. Hani gündelik ilaçları bulursunuz ama biraz ciddiyse sağlık probleminiz tansiyonla, şekerle veya kolestrol ile ilgiliyse ya da Allah korusun kanser, tüp bebek ya da diğer önemli hastalıklarda girdiğinizde hepsini bir yerde bulma şansınız yok’’ dedi.


1 TEMMUZ’A UZATILDI
Raporlu ilaçların temininde yaşanan sıkıntıya işaret eden Sayılkan, ‘’1 Haziran’da sona ermişti. Ancak yeni bir düzenleme yapılarak son tarih 1 Temmuz’a uzatıldı. BU tarihe kadar raporlu ilaç almak isteyen hastalarımız sorun yaşamadan alabilir’’ hatırlatmasında bulundu.
KAZANCIMIZ ARTMIYOR, AKSİNE AZALIYOR
İlaç fiyat kararnamesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Tuncay Sayılkan ‘ne yapalım? Çalışanlarımızı mı işten çıkartalım? Eczacı olarak kazançlarımız artmıyor, aksine sürekli düşüyor’’ hatırlatmasında bulundu.

Editör: TE Bilişim