Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli İsveç ve Fİnlandiya'nın NAto üyeliğine itirazların boşa olmadığı söyledi. 12 ada konusuna da değinen Bahçeli "henüz kapanmamış yaramızdır "ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Terörle mücadelemiz aynı şekilde Türkiye düşmanı mihraklarla mücadeledir. Ellerindeki silahı verenler de teröristtir. Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine itirazı boşuna değildir. Bunları temsil edenlerin ülkemize gelerek Türkiye'yi ikna gayretleri boşa emektir. Bu ülkeler samimi değildir. İsveç yönetimi kendi başkentinde bölücü teröristlerin Türkiye aleyhtarı gösterilerine hala sessizdir. Değerlendirmelerimize göre İsveç ve Finlandiya kırmızı kart cezalısıdır. Bu cezanın kalkması için PKK- PYD YPG hilesiz hilafsız kınanmalı ve Türkiye'nin iade talebindeki teröristler teslim edilmelidir. PKK neyse YPG odur, iki örgüt de terörist, bölücü ve insanlık düşmanıdır." ifadelerini kullandı

Bahçeli: "Akdeniz ve Ege'de gerilimi tırmandıran Yunanistan ateşle oynamaktadır. ABD'nin Yunanistan'da kurduğu 9 askeri üs milli kimliğimize tehdittir. Miçotakis, vandal dedelerinden ders almamıştır. Anlaşılan denizin dibini canı tekrar çekmektedir. 12 ada konusu henüz kapanmamış yaramızdır ve 12 ada Türkiye'den ayak oyunlarıyla gasp edilmiştir. Bu adaları Çanakkale Boğazıyla İstanbul'un güvenliğinden ayrı düşünmek imkansızdr. Bugünkü şartlarda Türkiye'ye 12 ada üzerinden silah gösterilmektedir. Adalar meselesi Türkiye ile Yunanistan arasında çözülmeyi bekleyen en ciddi sorunlardan birisidir. Bu soruna stratejik de baksak bize göre sonuç değişmeyecektir. Çalınmış mal sahibine mutlaka iade edilmelidir. Ya seve seve ya da zorlaya zorlaya adalet yerini bulacaktır. Biz 13 adayı unutmadık unutmayacağız, bir gün nasılsa asıl sahibine geçeceği günleri de mutlaka göreceğiz." dedi.

 "Sayın Kılıçdaroğlu, Demirtaş hasreti çekiyorsan, çok istekliysen biraz daha devam et, sonunda kanun yoluyla onların koğuşundaki boş bir ranzaya sen de kapağı atarsın, yere çulunu serersin. Sayın Kılıçdaroğlu, senden Cumhurbaşkanı olmaz. Aziz milletimiz buna asla müsaade etmez etmeyecektir."

Kaynak: dha