MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılıyor.
Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Atatürk demek milli mücadelenin başı demektir. O bir bir insandır, kuşkusuz fanidir, vücudu vatan toprağına aittir. Atatürk kurucu bir lider ve ilk cumhurbaşkanımızdır. Ömrünü Türk milletine vakfetmiştir. Kim ne söylerse söylesin Atatürk'e çok şey borçluyuz. 10 Kasım bir matem günü değil, idrak günüdür.
Tahıl sevkiyatı güvenlik kaygısından durmuştu. Kapanan tahıl koridoru Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in sorumlu işbirliği ile 2 Kasım 2022'de tekrar açıldı. Hatta ikili arasındaki mutabakat ile, tahılın Afrika ülkelerine ücretsiz nakline kararlaştırılmıştır. Türkiye'nin yapıcı arabuluculuğu ile Rusya'nın iyi niyetli tutumuyla, açlar doyurulmuş ihtiyaçlar giderilmiş olacaktır. Tüm dünya bu pozitif gelişmeyi takdir ile karşılamıştır.
İstanbul'da kurulacak bir masada Rusya Ukrayna barışının tesis edilmesi beklentimizdir. Batı kendi sofrasını düşünürken, Türkiye komşusunun ne yediği ile alakalıdır. İnsan haklarını özde savunan ülke Türkiye'dir. Avrupa'yı bahçeye benzetip dünyanın geri kalanını ormana benzeten AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi'ne hatırlatırım ki, sonsuz bahçeye ulaşmak için gönüllerin dikenden temizlenmesi tek yoldur.
Zaman Türkiye zamanıdır. Zafer ise Türk milletinindir. Elbette yapacağız hep birlikte yapacağız.
Bugün ABD'de ara seçimler yapılacaktır. ABD, sosyal, ekonomik ve siyasi kördüğümün pençesindedir. Kaos içindeki bir ABD'nin dünyanın diğer ülkelerine de az ya da çok olumsuz tesiri olacağını düşünüyoruz.
İsveç ve Finlandiya'nın hangi somut adımları attığı incelenmeli. Henüz ikna edici bir sonuç alınmış değildir.

MHP olarak başörtüsünü güvenceye alan anayasa değişikliğini destekliyoruz

"Kılıçdaroğlu CHP'nin başına paraşütle indirilmiş ve özel görevle yetkilendirilmiş taşeron bir siyasetçidir. Bu görevin temelinde Dersim İsyanı'nın rövanşını almak yatmaktadır."

Bizim gözümüzde HDP ne ise CHP odur. Kiminle görüşüldüğüne değil çözüme bakıyoruz.

Editör: TE Bilişim