Buca Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Merve Doğan, geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in açıkladığı belgeler sonrası tweetleri de ortaya çıkan Emin Şen hakkında Atatürk’e karşı işlenen suçlara muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarından suç duyurusunda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medyada ‘Eminimsi’ kullanıcı adlı Emin Şen’in İçişleri Bakanlığı’nda danışman kadrosunda çalıştığını, çeşitli ihaleler aldığını, bu ihalelerle trol ordularını beslediğini iddia etmişti. Açıklamalar sonrasında İçişleri Bakanlığı’nın sitesinde Emin Şen’in görevleri değiştirilmişti.
Olayların hemen ardından daha önce attığı tweetleri ortaya çıkan Şen, bu tweetleri ve İçişleri Bakanlığı’nda çalıştığını kabul etmiş, ancak tweetlerin ironi olduğunu savunmuştu.

BU İKTİDAR YIKILACAK
İzmir Adliyesi’nde Emin Şen hakkında suç duyurusunda bulunan CHP’li Buca Belediye Meclis Üyesi Merve Doğan, yaptığı açıklamada : “Bu işin şakası falan yok. Bu şahıs bizim vergilerimizle, bizim emniyetimizi korumak üzere olan bir kurumda çalışıp Atatürk’ün hatırasına hakaret edemez. İnsanları tahrik edemez. Anıtkabir 2023’te yakılacakmış. Anıtkabir’i yakmaya kimsenin yüreği yetmez, ama bildiğim tek bir şey var o da en kısa zamanda bu iktidar sandık yoluyla yıkılacak” dedi.

HESAP VERECEKLER
Konuşmasının devamında Altılı Masa’nın çıkaracağı adayın Cumhurbaşkanı olduğunda, suça karışmış kamu görevlilerinin hukuk önünde hesap vereceğini belirten Doğan, “Öyle gözüküyor ki sandık 14 Mayıs’ta geliyor. 14 Mayıs 1950’ye atıfta bulunuyor arkadaşlar. 14 Mayıs 2. Genel Başkanımız İsmet İnönü’nün ‘En Büyük Zaferim’ dediği gündür. 14 Mayıs Demokrasi zaferidir. Ve biliyorum ki bu 14 Mayıs’ta da Türkiye’nin demokrasi neferleri yeni bir zafer elde edeceklerdir.”

Editör: TE Bilişim