CHP teşkilatı, bu pazar İzmir'de 'Roman Buluşması' düzenleyecek. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca gerçekleştirilecek Roman Buluşması'na, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da katılacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yarın saat 14.00'te gerçekleşecek buluşmaya, Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan Romanların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarını temsilen 600 kişi katılacak. Programda, yoğun Roman nüfusa sahip CHP'li yerel yönetimlerden 50 belediye başkanı veya yardımcısı da hazır bulunacak.

ROMAN BULUŞMASI İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK

İki bölümden oluşacak programın birinci bölümünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanlarıyla buluşarak, Romanlara yönelik çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunacak.Basına kapalı yapılacak ikinci bölümde ise sivil toplum kuruluşları Kılıçdaroğlu'na görüşlerini iletecek. Buluşmanın ardından CHP'nin Romanlara Yönelik Eylem Planı 2023-25, Parti Meclisinin onayından geçirilerek kamuoyuyla paylaşılacak. Açıklamada, geçen yıl da benzer bir planın hazırlanarak Parti Meclisi'nden geçirildiği hatırlatıldı.

ÜÇ AYRI PROGRAM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 14 Ocak cumartesi akşamı geleceği kentte 15 Ocak pazar günü 3 programa katılacak. 

Günü saat 11:00’de İZBETON tarafından Karabağlar’da inşa edilecek olan Orhan Kemal’ın adını taşıyacak okulun temel atma töreniyle açacak olan Kılıçdaroğlu, ardından Bayraklı'da 12:00'de Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için hayata geçirdiği Halk Konut Projesi kapsamında ilk inşa edilecek yapı olan Dilber Apartmanı’nın temel atma törenine katılacak. 

CHP Lideri’nin İzmir ziyaretinin ana mesaisi ise Konak'ta Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarla bir araya geleceği buluşma olacak. Öğle saatlerinde gerçekleşecek toplantı sonrası CHP Lideri İzmir'den ayrılacak. 

Editör: TE Bilişim