İzmir Körfezine en hakim noktalardan birinde, Alaybey Tersanesinin karşısında ve Anadolu Caddesine hakim bir noktada bulunan yaklaşık 15 binada, 250 dairede yaşayan bin kişi ciddi altyapı sorunlarıyla karşı karşıya. Yaşadıkları bölgede yollarının olmadığını ve kanalizasyon sorunlarıyla boğuştuklarını söyleyen sokak sakinleri, kanalizasyon hattının olmadığı sokaklarından dalgıç pompalarla bir üst sokağa kanalizasyon pompaladıklarını, zaman zaman bu atıkların ters teperek evlerinde koku ve baskınlara neden olduğunu, yolları olmadığı içinse binalarının altındaki otoparkları kullanamadıklarını söylediler.   

SOKAK SAKİNLERİ TEPKİLİ
Uzun yıllardır sokakta yaşadığını söyleyen Mustafa Ercan, “2022 yılında şu an kentimizin en güzel manzarasına sahip, en merkezi konumundaki bir yerde fosseptiklerle uğraşıyoruz. Bu da evlerimizde bizi durdurmuyor. Birinci şikayetimiz bu. İkincisi bu yolda kanalizasyonumuzu istiyoruz, bölgemizde otopark sorunu çok fazla. Bizim binamızda 1800 metrekare otopark var, fakat yolu olmadığı için giremiyoruz. Yol yapımı, kanalizasyon yapımı bizim bildiğimiz belediyelerin görevinde. Biz aylarca, günlerce Bayraklı Belediyesine de, Büyükşehir Belediyesine de bu şikayetlerimizi bildirdi, hep bir atlatmaca oldu. Yok ekonomimiz müsait değil, yok planlamamız müsait değil hep atlatıldık. Ama artık arkadaşlarımızla patlama noktasına geldik. Biz bu hizmeti istiyoruz, bunun da bir lütuf olduğunu ben şahsen kabul etmiyorum. Biz vergilerimizi veriyorsak, bu yolla ilgili istenen ödemeleri yapıyorsak bu hizmeti de kendilerinden bekliyoruz. Burada ailelerimizle çıkıp dolaşamıyoruz. Yavrularımızı dışarı çıkartamıyoruz. Biz bu alanın yapılıp, ailelerimizle huzurla burada oturmak istiyoruz. Artık görevlilere yeter diyoruz, bugün itibariyle bu konuyu sonuçlandırmalarını bekliyoruz.

EVE PENCEREDE GİRİP ÇIKIYORUZ
Halil Şahin isimli sokak sakini ise “Biz belediye yasalarına uygun olarak evlerimizi yaptık. Biz iki yıldan beri bu yol açılacak diye bekliyoruz ama yol açılmadı. Ben iki yıldan beri evime pencereden girmeye çalışıyorum. Bu yolun ve alt yapı sorunlarının bir anca çözülmesini bekliyoruz, yıllardan beri bekliyoruz. Ha şimdi olacak ha şimdi olacak derken şu ana kadar olmuş olacağı yok, biz evimize pencereden girmeye devam ediyoruz. Pencereden evime giriyorum, gelip baksınlar. 

İZMİR’İN KALBİ AMA KIRIK KALBİ
Vatandaşlarla sokak üzerinde bir araya gelerek sorunlarını yerinde gören AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat ise vatandaşların mağduriyetlerinin dayanılamaz hale geldiğini vurgulayarak “Bayraklı Belediye Başkanı Sayın Serdar Sandal’ın ifadesiyle İzmir’in kalbi Bayraklı. Biz her platformda dile getiriyoruz. Evet İzmir’in kalbi ama İzmir’in kırık kalbi. Bunun sebeplerinden bir tanesiyle de şu anda yüzleşiyoruz. Yaklaşık 15 bina, 250 daireyi kapsayan bir problem. 21. Yüzyıldayız ve hala olması gereken, yürürlükte olan imar planlarında yol olarak görünen bir alandayız. Maalesef on yıldır açılamayan bir yol ve kanalizasyon gideri. Vatandaşımız ne yapıyor on yıldır? On yıldan beri, kanalizasyon fosseptik çukurlarında birikiyor ve on beş – yirmi metre mesafeye pompalarla çekiliyor. 21. Yüzyılda bu vatandaşımıza görülen reva mıdır? Biz buradan Sayın Sandal’a, Sayın Soyer’e sesleniyoruz. Artık bu vatandaşlarımızın sorunlarını çözün. Bu tür problemlerle biz meşgul olmak istemiyoruz. Bu binalardan, burada yaşayan vatandaşlarımızdan toplanan şikayet dilekçeleri, başvurular, imzalar var. Bu evraklar toplanmış, Bayraklı Belediyesine teslim edilmiş ama şifahen alınan cevap şu: Buranın yapım maliyeti yaklaşık 20 milyon. Ama bu vatandaşımızdan atık su bedeli, kanalizasyon bedeli hepsi alınıyor ama maalesef hizmete dönüşmüyor. Hem Bayraklı Belediyesinin, hem Büyükşehir Belediyesinin cevabı, maliyet yüksek biz bunun altından kalkamayız diyorlar. Bizim burada yapmak istediğimiz bir kamuoyu oluşturmak. Vatandaşlarımız her platformda dile getirmişler problemlerini ama biz AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı ve Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyeleri olarak bu konuya bir kez daha parmak basmak istiyoruz ve bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.   

Editör: TE Bilişim