Ayşegül Koç'un sunuculuğunu üstlendiği ''Gün Başlıyor'' programında bugün Mistral Carrera Genel Müdürü Mert Üstüner ve Tesis Müdürü Göktuğ Kılıç konuk oldu. Programda Mistral Carrera çalışmaları ve ülkemizdeki spor kültürü ele alındı. 

Mistral Carrera Tesis Müdürü Göktuğ Kılıç; ’’ İzmir Mistral Carrera 2016 yılında açılan bir yaşam merkezidir. Kuruluş amacımız spor ve yaşam alanı konsepti oldu. Bizim kuruluşumuzda yaşam alanı olarak insanlara hizmet vererek sporun devamlılığını sağlayacak çalışmalar yapmaktı. Çünkü insanlar sporu devamlı yapmaya istekli olamayabiliyor. Bizim tesisimizde üyelerimiz kapalı havuz, basketbol ve voleybol sahaları, kafe gibi hizmetlerden faydalanabiliyor. Bu sebeple devamlılık oranı artış gösteriyor. Sıradan bir spor salonunda sadece spor yaptığı için birey stres altında kalıyor. Ancak tesisimizde farklı aktivitelere katılarak stresten uzak kalıyorlar.’’ dedi. 

‘’EN İYİ SPOR SALONU KİŞİYE UZAK OLANDIR’’ 

Spor salonunun mesafesi hakkında konuşan Kılıç; ‘’İnsanlar için en iyi spor salonu mesafesi işe yakın ancak eve uzak olan spor salonudur. Aslında mesafeden çok kişinin istemesi çok önemlidir. İzmir’de spor yapan insan sayısı maalesef yüzde 1’in altındadır. Bu sebeple insanlar spora soğuk kalıyor. Biz insanların korkularını yenmeye çalışıyoruz. Sadece spor salonu olarak değiliz. 50 çalışanımız ile diyet hazırlayıp kişiye özel spor programı belirliyoruz. Onun dışında sauna ve havuz gibi farklı alanlarda kişiye destek veriyoruz.’' açıklamasında bulundu. 

SPORA BAŞLAYANLARA İLK KARŞILAMA 

Üye olanlara girişte yapılanlardan bahseden Kılıç: ‘’Spor için üye olan kişilerin önce diyetisyenimiz tarafından ölçümü yapılır. Ölçüm yapıldıktan sonra 6 haftada bir tekrar ölçüm yapılarak bireyin gelişimi takip edilir. Dijital olarak mobil uygulama ile takipler yapılır. Üyelerimizin aidiyet duygusunu kazandırarak spora teşvik sağlıyoruz.’’ dedi. 

‘’İLK ÜÇ HAFTA ÖDEM ATMA DÖNEMİDİR’’ 

Mistral Carrera Genel Müdürü Mert Üstüner; ‘’ İnsanlar hemen sporla şekillenemez. İnsanlar ilk üç hafta kilo verme yaşamaz. Alışma sürecine kadar sabırlı olmanız gereklidir. Maalesef bireyler ilk 2 hafta kilo veremedim diyerek spordan ayrılıyor. Ancak spor için beklemeniz önemlidir. Eğer devam ederseniz 90 gün sonra artık spordan ayrılmak istemeyeceksiniz. Stresli iş hayatının yükünü atmaları için en iyi çalışmaları yerine getiriyoruz.’’ dedi. 

AİLE İLE BİRLİKTE AKTİVİTE EN ÖNEMLİ OLAY 

‘’ Mistral Carrera’da aileler yanlarında çocukları ile birlikte aktivite yaparak sporun tadını beraber çıkarıyor. Havuzda, saunada ve fitness salonlarında dışarda yapamayacağı etkinlikleri beraber yaparak sosyalleşme yaşarlar. Yaş skalası geniş bir yelpazede olan bir spor salonuyuz. Saat akşam 18:00 ile 21:00 arası genç çalışan insanların yoğun olduğu saat dilimidir. Hafta sonu ise aileler için daha uygun saatlerimiz mevcut. Ücretsiz kurslar vererek çocukları mutlu etmeye çabalıyoruz.’’ dedi. 

Editör: TE Bilişim