Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün Kemalpaşa Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Metin yaşar konuk oldu. Programda Kemalpaşa’nın kurtuluş günü kutlanarak Kemalpaşa’nın sorunları ele alındı.


Kemalpaşa Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Metin yaşar; ‘’ Adı güzel Kemalpaşa’nın kurtuluşunun 100.yılı 8 eylül yani bugün. Tüm Kemalpaşalıların kurtuluş gününü kutlarım. Kemalpaşa ilçesi Mustafa Kemal Paşa için çok değerli bir yerdir. İzmir’in kurtuluşundan önce konakladığı yerdir.’’ dedi.


‘’KEMALPAŞA BELEDİYESİ GÜDÜK KALDI’’
Kemalpaşa Belediyesi hakkında konuşan Metin Yaşar; ‘’ Eski yönetimlerde gelen belediye başkanlarının Kemalpaşa için çalışmaları çok iyi ve faydalı olmuştur. Ancak Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı yönetimi elinden geleni yapmasına rağmen güdük kalmıştır. Çalışmanın önünde hiçbir şey engel değildir. Eskiden yoklukla açlıkla çok şey başarılmıştır. Şimdiki yönetim pandemiyi bahane etmemelidir. ‘’ dedi.


‘’KEMALPAŞA’NIN SANAYİSİ GELİŞMELİ’’
Kemalpaşa siyaseti hakkında konuşan Yaşar; ‘’ Bütün yenilikçi meclis önergeleri AK Parti ve MHP meclis üyeleri tarafından verilmiştir. Siyaseten çalışmayı sağlayan önergeler vermeye çalışıyoruz. İlçemizde tarım ağırlıklı yükseliş mevcut ancak sanayi olarak kalkınması gereken bir ilçe olmalıyız. Kemalpaşa’da sanayide 30 bin çalışan işçi var. Ulaşım anlamında metro çalışmaları da çok olumlu bir gelişmedir. Ancak metro henüz proje aşamasında bir çalışmadır.’’ dedi.


‘’NÜFUS ARTIŞI ÇOK FAZLA’’
Kemalpaşa’nın nüfus artışından bahseden Yaşar; ‘’ Kemalpaşa yıllık 5 bin nüfus artışı alan bir yerdi. Ancak pandemi ve deprem ile bu artış daha da arttı. Kemalpaşa bölgesinde adeta yeni bir şehir kuruldu. İnsanlar arazileri satın almak için yarışa girdi.’’ dedi. 


KEMALPAŞA MECLİSİ SİYASETEN YOĞUN
Kemalpaşa Belediyesi meclisi hakkında konuşan Yaşar; ‘’ Biz mecliste çoğunluğu oluşturuyoruz. Belediye Başkanını çalışması için teşvik ediyoruz. Ancak çalışmalar yetersiz kalmıştır. Çevre yolunu bile tamamlayamadık. Parkları bile açamadık. Kemalpaşa Saadet Partisi ve AK Parti tarafından uzun süre hizmet getirilmiş bir yerimizdir. Eğer başarısız olurlarsa eskiden yöneten partiler geri kazanacaktır.’’ dedi.


KOSBİ SEÇİMLERİNİN PERDE ARKASI 
KOSBİ hakkında konuşan Yaşar; ‘’ Kemalpaşa Organize Sanayi’nin yüzde 12’si Kemalpaşa Belediyesi’nindir. Bundan dolayı Organize Sanayi Bölgesinin 2 asil ve 2 yedek üyesi Kemalpaşa Belediye Meclisi tarafından seçilir. Ben ve Canip Han olarak daha önceki seçimlerde seçilerek belediyeyi temsil ettik. Seçimler yenilenerek sonuçta 16 oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne, 15 oy ise bize çıktı. Biz sonuçlar açıklanınca şok geçirdik. İtiraz ederek sayım yeniden yapıldı. Bizim meclis üyemizle konuştuğumuz zaman oyunun birisini Rıdvan Karakayalı’ya verdiğini anlattı ancak diğer oyları vermediğini açıkladı. Dilekçe vererek bu durumu aktardık. Sayım aşmamasında ilk olarak Rıdvan Karakayalı ismini gördükleri için oy karşı tarafa geçirilmiş. Hepimiz insanız sayımda hata olabilir.’’ dedi. 
Seçimlerin yapımında da sıkıntılar olduğunu anlatan Yaşar; ‘’Sayan kişiler belediye üyeleri olmamalıdır. Bunu için görevli insanlar tarafından bu oyların sayılması gereklidir. Kapalı zarf verilmeyerek suç işlendi. Her şey kameralar tarafından çekildi. Biz bu hukuksuzluğu kaymakamlığa ileterek şikayette bulunduk.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim