Yarım asırlık gazetecilik geçmişi olan İzmir’in en tecrübeli gazetecilerinden Esat Erçetingöz Son Mühür Tv’de Sevinç Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Sanatın Renkleri programına konuk oldu. Mesleğe ilk adım atttığı üreci anlatan Erçetingöz gazetelerin düşen tirajından hazır servis edilen haberlerden yakındı. 

İşte Esat Erçetingöz’ün açıklamalarından öne çıkan detaylar... 

DAHA LİSEDE OKURKEN BAŞLADIM 

1973 yılında liseyi bitirmeden 1972’de Demokrat İzmir gazetesinde foto muhabiri olarak işe başladım. Zaten amacım gazeteci olmaktı. Çok şanslı bir dönemdi rahmetli Atila İlhan’la 6 ay çalışma şansı buldum. Okan Yüksel yetiştirdi bizi.  

HER ALANDA ÇALIŞTIM 

Haberin içinde olmayı seven bir insan olduğum için Yeni Asır’a geçtim. Uzun süre burda çalıştım. Genelde spor alanındaydı ama o zamanlar her alanda pişmek zorundaydınız. Biz başladığımızda alaylı ve okullu ayırımı vardı. 2 olimpiyat, 5 tane Akdeni oyunu, Yunanistan’daki bütün adaların silahlandırılmsı gibi olaylarda tek başıma çalıştım, çok güzel işler çıktı ortaya.  

HABERİN İMLA HATALARI BİLE DÜZELTİLMİYOR 

Şu andaki tirajlar sadece binlerle ifade edilmesi çok üzücü. Haber belediyelerden servis ediliyor. Bizim zamanımızda 22 tane muhabir, 9 tane foto muhabiri aynı anda çalışırdı. Bugün ne muhabir var, ne foto muhabiri. Hazır servis edilen haberler kullanılıyor. Hatta imla hatasıyla gelen metin kontrol edilmeden hatalı bir şekilde konuluyor. Genç kardeşlerimin çok zor şartlarda olduğunu biliyorum. Gazetecilikten umutlarını kesmesinler.

Editör: TE Bilişim