Cenaze töreni öncesinde Çiğli Belediyesinde düzenlenen törene, Başkan Solak'ın ailesinin yanı sıra, Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Mahir Polat ve Atilla Sertel, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Karabağlar Belediye başkanı Muhittin Selvitopu, CHP ilçe Başkanı Mert Özcan, belediye çalışanları, meclis üyeleri ve sevenleri katıldı. Merhum Metin Solak’ın oğlu Barış Solak, tören öncesinde duygularını paylaştı. Solak’ın "Cenaze buraya gelene kadar ne diyeceğimi düşünüyordum. Onu görünce her şeyin boş olduğunu anladım. Mekanın cennet olsun baba..." sözleri, törene katılanları duygulandırdı. 
CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan da çok üzgün olduğunu ifade etti. Özcan, "Çok erken aramızdan ayrıldı. Güzel hizmetler bıraktı. Anısını yaşatacağız. Başımız sağolsun. Sabırlar diliyorum. Hoşça kal Metin Ağabey" dedi. 
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise “Metin Solak azimli bir siyasetçiydi. Meclis üyesi, Başkan Yardımcısı ve Başkan olarak Çiğli'ye hizmet etti. Başta Akvaryum Cafe olmak üzere birçok hizmeti var. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Cenaze törenine katılan milletvekilleri adına konuşan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır “Her rahmetlinin mezarında doğduğu ve öldüğü tarihler arada da küçük bir çizgi vardır. O kısa çizgide güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Metin Solak'ta ömrü boyunca güzel şeyler yaptı. Gönül dostuydu. Cesur ve kararlı insandı. Can dosttu. Eserleriyle nesiller boyunca yaşayacak” dedi. Belediye önündeki törenin ardından Solak’ın naaşı, dualar ve alkışlarla Cemevine götürüldü. 
METİN SOLAK KİMDİR? 
1964 yılında Tokat’ın Zile ilçesinde doğdu. İlkokulu Ankara’da, ortaokul ve liseyi Tokat’ta tamamladı. 1990 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılında SHP’de siyasete başladı. SHP ve sonrasında CHP’de çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. 2004 yılında Karşıyaka’dan, 2009 yılında ise Çiğli’den belediye meclis üyesi seçildi. Çiğli Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevini yürütürken, Belediye Başkanı Ensari Bulut’un vefatı üzerine yapılan seçimlerde Çiğli Belediye Başkanı seçildi. Metin Solak evli ve üç çocuk babasıydı.

Editör: TE Bilişim