Radyo Ege’de Ayşegül Koç’un sunduğu ‘’İzmir Konuşuyor’’ programının bu haftaki konuğu; Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin oldu. Balamir Yıldız'ın Seferihisar'da halka yönelttiği mikrofona halkın talep ve istekleri yansıdı. Başkan Yetişkin tüm samimiyeti ile soruları yanıtladı.


Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; ‘’ Yönetimimiz boyunca tam üç yılı aşkın Seferihisar’a hizmet ettik. Üç yıl boyunca Seferihisar’ın bütçesini artırarak halkımızın ihtiyaçlarını karşıladık. İlk olarak Ürkmez mahallesine hizmet noktaları açtık. Çünkü o bölgelere hizmet ulaştırsak da halk tarafından görünmüyordu. Seferihisar’da halk marketler açıldı. Seferihisar’daki çiftçiye destek sağlayarak ürettiğini üretici pazarlarında satmasına yardımcı olduk. Ayrıca Seferihisar halkı da organik ürünleri üretici pazarlarında temin etti. Festivallerimizi gerçekleştiriyoruz. Atalık tohumları çiftçiye ulaştırarak organik ürünler yetiştirmeye çalışıyoruz. Mavi bayraklı plajlarımızı ona çıkardık. Halkımız için elimizden gelen her şeyi yaparak kararlılıkla ilerliyoruz.’’ dedi.


SEFERİHİSAR’DA YOL ÇALIŞMALARI 
Seferihisar’da yollardaki kaldırım taşı yenileme çalışmalarından şikayet eden vatandaşa; ‘’ Seferihisar’da en büyük sorunlardan birisi olarak yol problemi ortaya çıkıyor. Ayrıca doğalgaz sorunu olduğu için döşeme çalışmaları yollar üzerinde yapılıyor. Bunun dışında elektrik ve suları yeraltına alıyoruz. Bu sebeple çalışmalar yapmak durumundayız. Altyapısı biten mahallelerin yolları düzelecektir. Sadece biraz sabır gerekiyor.’’ açıklamasında bulundu.


GÜRÜLTÜ VE ÇARPIK YERLEŞME 
Ürkmez içi gürültü sorunu yaşayan vatandaşa; ‘’ Ürkmez yeni bir mahalle olduğu için çeşitli sorunlar olabiliyor. Ürkmez mahallesinde geçmişten gelen çarpık yapılaşma var. Esnafın yola yayılması sorunu için ilgileniyoruz. Bize şikayetlerini bildirirlerse inşaat yapan kişileri engelleriz. Yaz boyu Seferihisar’da inşaat yasağı var. ‘’ dedi.
Güventur’a kadar çalışmalar yapılıyor sonrası için çalışma yok diyen vatandaşa; ‘’ Güventur sitesine kadar çalışmalarımız devam ediyor. Güventur sonrası da bizim çalışmalarımız devam edecektir. Herhangi bir ayrımcılık söz konusu olmayacaktır.’’ dedi.
Festivaller hakkında konuşan Başkan Yetişkin; ‘’ En yakın festivalimiz Ata ekmeği ve Armola şenliğimiz var. Bu ayın 27’sinde gerçekleştireceğiz. Kasım ayı içerinde mandalina festivalimiz olacaktır. Lavanta festivalimizi geçtiğimiz aylarda yapmıştık. Ayrıca Düzce köyünde Ekinezya dikimi festivali yapacağız.’’ dedi.


KOCAÇAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yürüyüş yolu hakkında konuşan Yetişkin; ‘’ Seferihisar’da Kocaçay'ın etrafında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarımız var. İhale çalışmalarımızda yürüyüş yolu ve piknik alanları olan bir alan yaratmaya çalışıyoruz. Tenis kortları ve basketbol sahaları olan bir yer olacaktır. İhaleler sonucunda bunlar Seferihisar’a kazandırılacaktır.’’ dedi.
Seferihisar’da kadınlar için yeterince çalışma olmadığından şikayet eden vatandaşa; ’‘’Kadınlar ile ilgili bir çok projemiz mevcuttur. Seferihisar’da kadınların herhangi bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Gençler için Seferihisar’a yatırım getirilmemesinin sebebi ise İzmir merkeze yakın bir yer olmamızdır. Çünkü yatırımcı İzmir’e insanların gideceğini düşünerek yatırım yapmıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Kocaçay için çalışmalarımız olacaktır. O bölge düzenlenerek halkımıza sosyal imkanlar kazandırılacaktır. ’’ açıklamasında bulundu.


‘’SEFERİHİSAR’DA OTOPARK SORUNU YOKTUR’’
Otopark sorunu için konuşan Yetişkin ; ‘’ Pazar yerinin arkasında 500 araçlık otoparkımız var. Seferihisar’da eskisi gibi kapı önüne araçlarını park edemezler. Park alanına araçlarını koymuyorlar. Haftanın 5 günü pazar yerinin arkasına araçlarını koyarak işlerini halledebilirler’’ dedi.
Belediye çalışmalarının hızlandırılmasını söyleyen vatandaşa; ‘’Bizim nüfusumuz 50 bin, yazın nüfusumuz ise 400 bin oluyor. Bütçemiz 400 bin kişinin isteklerini karşılayamaz. Seferihisar için elimizden geleni yapıyoruz.’’ dedi.


ÖZEL BİREYLER İÇİN SEFERİHİSAR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR
Engelli bireyler için çalışmalar hakkında konuşan Yetişkin; ‘’ Engelliler için belediyemizin kırmızı bayrağı var. Plajlarda engelliler için girişlerimiz var. Yollar için engellileri düşünerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Engelli kardeşlerimiz bizim için çok önemlidir. ’’ dedi.  
 

Editör: TE Bilişim