Ayşegül Koç’un sunduğu Gündem Özel programına Anadolu Birlik Partisi Aytaç Battal konuk oldu. Programda Anadolu Birlik Partisi çalışmaları ele alındı. 

Anadolu Birlik Partisi kuruluşu hakkında konuşan Battal; ‘’ Biz medya üzerinden reklam yapmak istemedik. Anadolu Birliği Partisi olarak halkın içinde yer alarak tanınmak istedik. İl ve ilçe yönetimlerimiz kuruluna kadar haber kanallarında yer almak istemedik. 72 il ve 500’den fazla ilçede yönetim birimlerimizi kurduk. Seçimlere girme talebimiz de onaylandı. Ayrıca Türkiye İttifakı adı altında 18 parti birleşerek seçimlere hazırlandık.’’ dedi. 

‘’İZMİR’DE ANADOLU BİRLİK PARTİSİ TEŞKİLATIMIZ KURULDU’’ 

‘’Anadolu Birlik Partisi olarak İzmir’de teşkilatımızı tamamladık. 8 ilçede parti yönetimimiz yer aldı. İzmir için yeni ve güçlü bir parti olarak geldik. Türkiye içerisinde ayrıştırıcı olmadan birleştirici güç olmaya geldik. Anadolu Birlik Partisi anadoludan çıkan halkın partisidir. Belli bir burjuvadan gelenlerden oluşmayan Türkiye partisiyiz.’’ dedi. 

‘’DİPLOMASI OLUP AÇ GEZEN GENÇLER VAR’’ 

‘’Anadolu Birlik Partisi olarak ilk çalışmamız eğitim olacaktır. Eğitimi düzelmeyen ülkede hiçbir alan düzelemez. Gençler dört diploma alıp işsiz kalıyor. Çoğu genç yüksek lisans diplomasını saklayarak iş arıyor. Çünkü asgari ücret ile bile olsa iş bulmak istiyor. Artık evlerde bile siyasi görüşler farklı ilerliyor. Bir odada iktidara yakın televizyon açıkken diğer odada muhalif kanal seyrediliyor. Ayrışma ailede başladı. Çoğu çift boşanmak durumunda kalıyor. Sebep tamamen güven problemi artık. Biz bu sorunları çözeceğiz.’’ dedi. 

‘’ÖĞRENCİLERE VERGİ MUAFİYETİ VERECEĞİZ’’ 

Eğitim alanında ABP reformlarından bahseden Battal: ''Hiçbir milletvekili öğretmenden fazla maaş almamalıdır. Çünkü öğretmenler yeni nesli yetiştiren kişilerdir. Onlar ekonomik sorunlar yaşarken öğrenciler eğitim alamaz. Biz iktidara geldiğimiz zaman öğretmenler refah içinde olacaktır. Öğrencilere ise yurtsuz üniversite açmayacağız. Öğrenciler yurtsuz, internetsiz ve parasız kalmayacak. Öğrenciler kredi ile bilgisayar alıyor. Bizim iktidarımızda öğrenciler için alınan bir adet cep telefonu, bilgisayar ve tabletten vergi almayacağız. Bu eşyalar satılmamak şartı ile öğrencilere vergisiz olacaktır.’’ dedi. 

‘’TARIMDA ÜLKEYİ GELİŞTİRECEĞİZ’’ 

Hollanda ile Türkiye arasında karşılaştırma yapan Battal; ‘’ Hollanda’nın tarım arazisi 10 bin kilometrekare iken Türkiye ise 239 kilometrekaredir. Buna rağmen Hollanda’nın yıllık tarım cirosu 116 milyar dolar, Türkiye’nin ise 19 milyar dolardır. Bizim eksiğimiz maalesef tarım üniversitesi olmamasıdır. Bizim iktidarımızda kuracağımız tarım üniversitelerinde tohum ve iklimlendirme cihazları üreteceğiz. 7 bölgede tarım üniversiteleri kurarak sorunları çözeceğiz.’’ dedi. 

‘’2023 SEÇİMLERİ ESKİ SEÇİMLER GİBİ OLMAYACAK’’ 

‘’Eski seçimlere benzemeyen yeni bir seçim dönemine girdik. Halk için 2023 seçimlerinde öncelikleri ekonomik kriz ve sorunları çözecek parti olacaktır. Çünkü insanlar sıkıntı çekerken diğer sorunları önemsemeyecektir. 20 yıldır halkın sorunlarını çözememiş bir iktidar var. Beyin göçü durdurulamaz hale geldi. 20 yıldır ülkenin başında olan bir partinin açıklayacağı reformlar komedidir.’’ dedi. 

ÜLKEDE ATEİZM ÇOĞALDI

''Gençler İslam dini ile özdeşleşen parti liderleri sebebi ile müslümanlıktan soğuyor. Dini siyasete alet etmemek gereklidir. Artık çoğu genç ateist oldu. Bu gençleri kaybetmemeliyiz. Gerekli çalışmaları yaparak onları örf ve adetlerimize kazandıracağız.'' dedi.

Editör: TE Bilişim