Almanya merkezli Sky Sports’un haberine göre Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City’nin yedek kalecisi Stefan Ortega için girişimlerini başlattı. Haberde, Fenerbahçe’nin oyuncunun temsilcileriyle görüşmelere başladığı, transferin gerçekleşme ihtimalinin ciddi şekilde gündemde olduğu belirtildi.
City’de kaleci rotasyonu değişiyor
İngiliz basınında yer alan haberlere göre Manchester City, kaleci rotasyonunda önemli değişikliklere gitme kararı aldı. Ederson’un takımda tutulması kararlaştırılırken, Burnley’den James Trafford’un transfer edilmesiyle birlikte Ortega’nın gözden çıkarıldığı ifade edildi.
Bu gelişmelerin ardından Alman kalecinin, yaz transfer döneminde takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Ortega’ya talipler artıyor
Fenerbahçe dışında üç Premier Lig kulübünün daha Stefan Ortega ile ilgilendiği öne sürüldü. Ancak Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele edecek olması ve yüksek hedefleri nedeniyle Fenerbahçe’nin bu transferde bir adım önde olduğu yorumları yapılıyor.
Kaleye takviye önceliklerden biri
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun raporu doğrultusunda kaleci transferi, sarı-lacivertli kulübün öncelikli gündem maddelerinden biri olarak öne çıkıyor. Sezon boyunca hem Avrupa’da hem ligde rotasyona uygun, deneyimli bir isme ihtiyaç duyan sarı-lacivertlilerin Stefan Ortega transferine sıcak baktığı öğrenildi.





