Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı süresince elinde kurbanlık hayvan kalan üreticilere destek vermeye devam edeceklerini duyurdu.
Yeni uygulama başladı
Bu yıl yeni bir uygulama başlattıklarını ifade eden Bakan İbrahim Yumaklı, “Karantina sebebiyle hayvanlarını kurban pazarlarına sevk edemeyen üreticilerimizin de ellerindeki kurbanlıkları, karantina süresi sonunda ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra ESK olarak alacağız” ifadelerine yer verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ise üreticilerin destekten faydalanabilmesi için bazı belgeleri sunmaları gerektiğini duyurdu. Bunlar arasında kurban sevk raporları, pazar yeri giriş ve kira belgeleri, nakliye faturaları ve şap hastalığına bağlı hayvan hareket kısıtlaması belgesi bulunuyor.
Fiyatlar nasıldı?
2024 yılı için belirlenen alım fiyatlarında ise, tosunun kilogramı 400 TL, Düvenin kilogramı 370 TL ineğin kilogramı 340 TL, Kuzunun ise 400 TL, koyunun 350 TL, oğlağın ise 260 TL, keçinin kilosu ise 190 TL olarak belirlendi.





