Qua Granite halka arz büyüklüğünün toplamda 5,8 katına denk gelen 2,3 milyar TL karşılığı filtre edilmemiş 139.132.288 TL nominal değerli talep geldi. Halka arza 846.353 yatırımcı katıldı, 125.737’si 30’ar adet pay alarak halka arzdan en fazla pay alan yatırımcılar oldu...

Geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantıda konuşan Qua Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, halk arz süreçlerine ilişkin şunları söylemişti:

Halka arz sonrasında şirketin yüzde 20’si BİST Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak. Halka arz sonrası şirketin piyasa değeri yaklaşık 2 milyar TL olacak. Bu veriler doğrultusunda Qua Granite, son 3 yılda halka arz edilen şirketlerin en büyüğü olarak Borsa’ya gelecek. Finansal olarak aslında çok güçlü tablolarımız var. Fakat kendimizi yeni yatırımlarla ilgili daha da güçlendirmek için hem halka arzımızı yapıyoruz, hem de kendimizi güçlendiriyoruz. Türkiye büyük bir pazar, genç nüfusumuz geliştikçe yeni ihtiyaçlar artıyor ve inşaat pazarı ne olursa olsun gelişim içerisinde. Genç nüfusu sayesinde Türkiye ciddi bir üretici.

Editör: TE Bilişim