Altın fiyatlarında baskı sürerken, ons altın şu dakikalarda 1841 dolar seviyesinde hareket ediyor. Gram altın ise 1027 lira civarında alıcı buluyor. Altın yatırımcısının gözü Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarında olacak. Ons altın fiyatlarında genel çerçevede yatay eğilim sürerken; altın fiyatlarında yaşanan baskıda merkez bankalarının sıkılaşma politikalarını sürdürmesi ve küresel büyümenin yavaşlaması etkili oluyor.

ABD borsa endekslerindeki fiyatlamalar resesyon ihtimalinin arttığını gösterirken; küresel piyasalarda ise risk iştahının azaldığı gözleniyor. ABD Merkez Bankası (Fed), geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleşen toplantıda resesyon beklenmediğini belirtse de piyasa fiyatlamalarından buna ikna olunduğunu göremiyoruz.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararının açıklanmasından sonra yaptığı basın toplantısında; verilere bağlı olarak faiz artırım hızına karar verileceğini ve yıl sonunda faizin geleceği seviyeyi yüzde 3,5 olarak açıklamıştı. Fed’in yükselen enflasyonun önüne geçebilmek için daha da agresifleşebileceği beklenirken; bu durum dünyada güvenli liman olarak görülen doları güçlendirerek, altın fiyatlarını baskılıyor.

Piyasalar bugün ve yarın, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşmalara odaklandı. Başkan Powell’ın konuşmasında enflasyon ve resesyonla ilgili mesajlar önemle takip edilecek.

Ons altın bugün içerisinde en düşük 1823 dolar seviyesini, en yüksek 1843 doları gördü. Ons altın, şu dakikalarda ise yüzde 0,45 oranında yükselişle 1841 dolarda hareket ediyor.

Gram altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 1026 lira seviyesinde hareket ederken; yeni güne 1018 lira seviyeden başladı. Gram altının fiyatı, yeni işlem gününe düşüşle başlarken; gün içerisinde en yüksek 1027,46 lira seviyesini, en düşük ise 1006,15 lira seviyesini gördü.

Editör: TE Bilişim