İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), azınlık vakıflarına ait okul binalarıyla ilgili sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin açıklama yaptı. DMM, okulların “rant ve inşaat amacıyla elden çıkarılmaya çalışıldığı” ve bu nedenle birleştirilmelerinin istendiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında yer alan, azınlık vakıflarına ait okul binalarının ‘rant ve inşaat amacıyla elden çıkarılmaya çalışıldığı ve bu doğrultuda okulların birleştirilmesinin talep edildiği’ yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Bahse konu okul binaları, bağlı bulundukları azınlık vakıflarının mülkiyetindedir. Bu taşınmazlara yönelik herhangi bir el koyma, devir veya rant odaklı girişim kesinlikle söz konusu değildir.
Yapılan çalışma, ülke genelinde yürütülen deprem güvenliği taramaları kapsamında bina sahibi vakıflara, yapıların deprem riskine karşı güçlendirilmesi gerektiğinin bildirilmesinden ibarettir.
Deprem riskine karşı alınan teknik ve koruyucu tedbirleri, çeşitli hassasiyetler üzerinden çarpıtarak toplumda algı oluşturmayı ve gerginlik yaratmayı amaçlayan asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi; yalnızca yetkili makamlarca yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması önemle rica olunur.”




