Son Mühür- Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayatını kaybeden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için taziye mesajı yayınladı. Bahçeli, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda törenine katıldığını ifade ederek, merhum Önder’e Allah’tan rahmet diledi.
"Siyasi kurumun yöneticisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

Törenin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in uğradığı fiziki saldırıya da değinen Bahçeli, “Fiziki saldırıya uğrayan bir siyasi kurumun yöneticisine öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Bahçeli, mesajında “Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu üstüne basa basa ifade ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Bahçeli, yaşanan olayın zamanlamasına ve gerçekleştiği ortama dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:
“Böylesine bir günde, herkesin gözü önünde, üstelik insani, vicdani ve İslami hassasiyetlerin her insanımızı ortak paydada buluşturduğu bir zamanda meydana gelen bahse konu provokasyon her anlamda düşündürücü ve ürperticidir.”
“Tüm boyutlarıyla aydınlatılmalı”
Bahçeli, saldırının tüm yönleriyle araştırılmasının önemine vurgu yaptı. “Menfur ve melun saldırının tüm boyutlarıyla araştırılıp tetkik ve tahkik etaplarının ikmal edilerek şayet varsa ardındaki esrar perdesinin aralanması, siyasi ve toplumsal huzur adına zorunluluktur” diyen Bahçeli, olayın bireysel bir saplantı mı yoksa planlı bir tertip mi olduğunun ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.
Olayın aydınlatılması konusunda güvenlik güçlerine güvendiğini belirten Bahçeli, “Emniyet ve yargı teşkilatımız eşzamanlı çalışmayla bunu başarmaya mahir ve muktedirdir” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’yi şiddet sarmalına çekmek tarihi bir yanlıştır”
Türkiye’nin şiddet ortamına sürüklenmeye çalışıldığına dair endişelerini dile getiren Bahçeli, bu tür girişimlerin tehlikeli olduğunu ifade etti. Bahçeli, “Bilerek veya bilmeden bu yanlışın içinde olanlar evvelemirde aklını başına almalı, ahlaki sorumluluğun ve sağduyulu tutumun yörüngesinden ayrılmamalıdır” diyerek sağduyu çağrısında bulundu.





