Son Mühür- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne açıklarında alabora olan yolcu gemisinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Faciada şu ana kadar 8 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp 20 kişiyi bulmak için bölgedeki faaliyetler devam ediyor.
Tatil için Kıbrıs'tan Mersin'e gidecekti
Kayıp yolcular arasında 20 yaşındaki Süleyman Erdoğan da bulunuyor. Ailesiyle birlikte KKTC'de yaşayan Erdoğan'ın, bir arkadaşıyla kısa süreli bir tatil için Mersin'e gitmek üzere gemide olduğu öğrenildi.
Tahliye sırasında yolculara yardım etti
Batan gemideki son anlara dair aktarılan bilgilere göre Erdoğan, geminin su almaya başladığı sırada kendi tahliyesinden önce diğer yolcuların gemiden ayrılmasına yardımcı oldu.
Erdoğan'ın, gemiyi terk edeceği sırada iki küçük kız çocuğunu fark ederek kurtarmak için geri döndüğü aktarıldı.
"Kız çocuğunu almaya çalışırken gemi tamamen batmaya başlamış"
Nefes Gazetesi'ne göre; Erdoğan'ın ablası Aslı Erdoğan, olayın detaylarına ilişkin; "Kardeşim önce insanları tahliye etmeye çalışıyor.
Sonra gemiden çıkacağı sırada iki küçük kız çocuğu görüyor. Arkadaşına ‘Bekle’ diye sesleniyor. İlk çocuğu kurtarıyor.
Aldığımız duyumlara göre diğer kız çocuğunu almaya çalışırken gemi tamamen batmaya başlamış." ifadelerini kullandı.
İkinci çocuğu kurtardı, kendisi gözden kayboldu
Görgü tanıklarının iddialarına göre; kısa sürede suya gömülen gemide ikinci çocuğu kucağına alan Erdoğan, yanındaki bir başka kişiye "Çocuğu çıkar" diyerek küçük kızın da kurtarılmasına yardımcı oldu. Ancak bu müdahalenin ardından Erdoğan gemiyle birlikte sulara kapılarak gözden kayboldu.
"Kendisi kurtulabildi mi bilmiyoruz, haber alamıyoruz"
Kardeşinin arama çalışmalarından gelecek haberi merakla bekleyen Aslı Erdoğan, "Kendisi kurtulabildi mi bilmiyoruz, haber alamıyoruz.
Zaten denizi sevmeyen bir insandı" diye konuştu. Bölgedeki arama kurtarma ekiplerinin denizden ve havadan tarama çalışmaları devam ediyor.




