Son Mühür- Geçtiğimiz haftayı artıda kapatan BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününü de yüzde 0.82'lük değer artışıyla 14.514 puandan tamamlamıştı.
Endeks yeni haftanın ilk işlem gününe yüzde 0.85'lik yükselişle 14.637 puandan giriş yaptı.
BIST 100 endeksinde 14.400 ve 14.300 puanın destek, 14.600 ve 14.700 puanın direnç konumunda olduğuna dikkat çekiliyor.
Küresel piyasaların tadı yok...
Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak büyüme verisi ile enflasyon göstergesi niteliğindeki veriler, Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu ve Nvidia'nın bilançosunun öne çıkacağı yoğun haftaya satış ağırlıklı başladı.
Asya borsalarının kan kaybettiği bir işlem gününe tanık olundu.
Çin'in önde gelen e-ticaret ve teknoloji şirketi Alibaba'nın, yapay zeka alanındaki yatırımlarını finanse etmek için 10,2 milyar dolar tutarında hisse satışı yapmayı planladığına yönelik haber akışıyla şirket hisseleri yüzde 9,8 düştü.
Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,74, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 3.12, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,92 ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1.96 düştü.
Bitcoin, altın, gümüş ve petrol...
Son 3.5 ayın zirvesine doğru yolculuğu hız kazanan ons altın 4 bin 644 dolardan, gram altın 7 bin 179 liradan,
gümüş 69.10 dolardan,
90 doların üzerinde kalıcı olacağı sinyalleri veren Brent petrol hafif bir geri çekilmeyle 92.75 dolardan ve ABD Başkanı Trump'tan gelen desteğin ardından hızlı yükselişini sürdüren Bitcoin 77 bin 413 dolardan işlem görüyor.




