Teknoloji haber editörleri Mesut Çevik ve Recep Baltaş'ın yaptığı son duyuruya göre Türkiye'nin tarihindeki en büyük veri sızıntılarından biri kapıda olabilir. Recep Baltaş'ın Twitter'dan yaptığı paylaşıma göre saldırganlar; aktörler, şarkıcılar, futbolcular, siyasi şahsiyetler gibi pek çok ünlü isim de dahil olmak üzere her Türk vatandaşının kişisel bilgilerinin ellerinde bulunduğunu iddia ediyorlar.

İddialara göre hangi bilgiler ele geçirildi?

Recep Baltaş ve Mesut gelen ilk bilgilere göre hackerların elinde Türkiye'deki herkesin güncel telefon numaraları, açık adresleri gibi kişisel bilgiler bulunuyor. Ayrıca Mesut Çevik'e ulaşan Hacker'ın paylaştığı veriler içinde Türkiye'nin önce gelen iş insanlarının bilgisi yer alıyor. Hacker, bu bilgilerin WhatsApp görüntüleri olduğunu iddia ediyor. Paylaşılan bilgilerdeki WhatsApp profillerinin fotoğrafları tutmuyor. Bu veriler doğruysa geçmiş zamana ait olduğu düşünülüyor. Ayrıca ortada bir dolandırıcılık durumu da olabilir.

Hackerlar insanları nasıl tehdit ediyor?

Açık adres bilgileri dahil olmak üzere Türkiye'deki herkesin kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu iddia eden saldırgan hackerlar, Mesut Çevik'in paylaşımına göre kendisine WhatsApp üzerinden ulaşarak "malum sitenin" verilerinin ellerinde olduğunu ve bu verileri yayacakları iddiasında bulundu. Çevik, Twitter'dan yaptığı paylaşımda bir oto kiralama şirketinin veri sızıntısı sonucu mağdur olanların kendisine ulaşmaya başladığını da açıkladı. 

Gelen ilk bilgilere göre hackerlar, insanlara telefonla ulaşıp tüm bilgilerinin ellerinde bulunduğunu söylüyorlar ve kredi kartı üzerinden işlem yapmaya çalışıyorlar. Hackerlar, dolandırıldıklarını anlayan insanların ise açık adresini söyleyerek tehdit ediyorlar.


Recep Baltaş'ın yaptığı açıklamaya göre saldırganların Türkiye'nin en büyük petrol şirketlerinden birine ait hassas dosyalara ve e-posta içeriklerine de sahip olduğu iddia edildi. Bununla birlikte müstehcen fotoğraflarla birlikte yüzlerce farklı Türk'ün özel WhatsApp mesajları da ellerinde. Tüm bunlarla birlikte hackerlar bazı Türk siber güvenlik şirketlerinin kullandığı pentest raporlarına da erişebiliyorlar.

Editör: TE Bilişim