Teknoloji tüm hızıyla gelişmeye devam ediyor. Bu durum bir zamanlar imkansız olan şeylerin günümüzde çok daha erişilebilir olmasına neden oluyor. Örneğin eskiden ABD ve Sovyetler birliği arasında yaşanan uzay yarışı, bugünlerde SpaceX ve Blue Origin gibi özel şirketler arasında gerçekleşiyor.

Söz konusu durum uzay turizminin popülaritesinin etkisini artmasına ve çeşitli sektörlerin bundan etkilenmesine neden oluyor. Bunlardan sonuncusu ise sinema oldu. Uzayda çekilen ilk film için adeta birbirleriyle yarışan yapımcılar, sonunda başarılı oldu. Rus yapımı Roscosmos filminin mürettebatı, çekimler için uzaya çıktı.

Roscosmos, gerçekten uzayda çekilen ilk film olacak

Bugün itibariyle hazırlıklarını tamamlayan Roscosmos ekibi, fırlatma için Sovyetler Birliği döneminde Kazakistan’da inşa edilen Baykonur Uzay Üssü‘ne geldi. Saatler 11:55’i gösterdiğinde kalkışa geçen roket, 37 yaşındaki aktris Yulia Peresild ve 38 yaşındaki film yönetmeni Klim Shipenko’nun da aralarında bulunduğu mürettebatı Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürmek için yola çıktı.

Her şey yolunda giderse film ekibi, uzayda çekilen ilk film için 12 boyunca Soyuz MS-19 uzay gemisinde seyahat edecekler. Bütçesi gizli tutulan filmin konusu ise Rus uzay ajansı Roscosmos‘un bir astronotu kurtarmak için ISS’e gönderdiği kadın cerrahın etrafında şekilleniyor. Kültürel anlamda önemi büyük olan yapım, rekabeti de beraberinde getiriyor.

Bir süre önce bir açıklama yapan Tom Cruise, uzayda çekilen ilk film için NASA ve Elon Musk ile çalışmaya başladıklarını duyurmuştu. Ancak hazırlıklar bir türlü tamamlanamadı ve ünlü oyuncunun hayali suya düştü. Yapımcıların buna rağmen uzayda geçen bir “Mission Impossible” çekip çekmeyecekleri ise merak konusu.

Editör: TE Bilişim