Son Mühür / Merve Turan - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Öğrenci Dostu Şehirler" sıralamasında Balıkesir'i zirveye taşımak için çalışmalarını sürdürürken, yol haritasını öğrencilerle birlikte belirliyor.
Şehrin geleceğini öğrencilerle birlikte inşa etmek ve gençlerin yönetimde söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım atan Başkan Ahmet Akın, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde SÖZ10 programı kapsamında üniversite öğrencileriyle buluştu. Etkinlikte, gençler sorularını sordu, Başkan Ahmet Akın yanıtladı.
Talep ve soruları tek tek yanıtladı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceği emanet ettiği gençlerle bir araya gelmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Akın, yurt, ulaşım, gıda, burs, güvenlik, konserler ve altyapı gibi konulardaki talepleri tek tek yanıtladı.
Öğrenciler, kentte sosyalleşebilecekleri alanların yetersizliğinden yakınırken, On On kafelerin sayısının artırılmasını talep etti.
Ayrıca, öğrenci kulüplerine daha fazla destek beklediklerini dile getiren gençler, YKS ücretlerine sağlanan destek için teşekkür etti.
Öğrencilere "Genç Yakın Kart" müjdesi
Başkan Akın, kentteki gençlere eğitimden ulaşıma, beslenmeden barınmaya kadar pek çok alanda destek sağlayacak "Genç Yakın Kart" uygulamasını başlatacaklarını duyurdu.
Yardımların gizlilikle yapılmasını önemsediklerini belirten Başkan Ahmet Akın, “İhtiyaç sahibi kardeşlerimize bir şekilde ulaşıyoruz. Gençlerin umudunu kaybetmemesi lazım.
İhtiyaçlarını karşılamakta kolaylıklar sağlanmalı. Yeni bir çalışmamız daha başlıyor. Bizim Genç Yakın Kart adı altında başlıyor. Orada da sağ elin verdiğini sol el görmeden genç kardeşlerimiz ihtiyaçlarını karşılayabilecek" diye konuştu.
"Türkiye'nin şu an milli birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var"
Başkan Ahmet Akın, Kuvayi Milliye ruhunu yaşatacak bir Kent Müzesi ve Balıkesir'e Şehir Tiyatrosu kazandıracaklarını müjdeleyerek, Hayatınızın bundan önceki bir gününe gitseniz hangi güne giderdiniz" sorusuna yanıtlarken duygusal anlar yaşayan Başkan Ahmet Akın, “Dedem, İstiklal Madalyası sahibi.
Kuvayi Milliyeci. Adı da Ahmet Akın. Dedemle aynı cephede olmak isterdim. Onun mirasına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Balıkesirliler, ilk kurşununda son kurşununda Balıkesir’de atıldığını biliyor. Türkiye’nin şu an milli birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var.
Benim bir iddiam var. Türkiye’de buna örnek olacak il Balıkesir. Partiler bir tarafta anlayışlar bir tarafta. O milli mücadele verilirken hiç kimseye sormadılar.
Herkes bir oldu beraber oldu. Şimdi Milli Mücadele ruhunun yeniden ayağa kalkması lazım. Bunu da beraber başaracağız" dedi.
"Balıkesirspor şampiyon olacak"
Balıkesirspor'un şampiyonluk yolunda ilerlediğini belirten Akın, Ayvalıkgücüspor ve Bandırmaspor'un da başarılarından söz etti.
Başkan Ahmet Akın, “Bu dönem gerçekten Ayvalık’ta, çok başarılı Ayvalıkgücüspor takımımız var. Bandırmasporumuz var. Onlarda şampiyonluk yolunda ilerliyor.
Bir de Balıkesirspor’umuz var. Balıkesirspor şampiyon olacak. Çünkü Balıkesirsporumuz cidden çok mücadele veriyor. 2. Lige çıkmak için hep beraber çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Öğrencilere yurt ve kurs merkezleri
Gençlerin barınma sorununa dikkat çeken Başkan Ahmet Akın, büyükşehir belediyesi olarak öğrenci yurdu açma konusuna odaklandıklarını ve yurt için uygun alanlar kiralamaya başladıklarını söyledi.
Ayrıca, Karesi ve Altıeylül başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan diğer İlçelerde kurs merkezleri açarak atanamayan öğretmenleri istihdam edeceklerini belirtti.
"Daha da açmaya devam edeceğiz"
Ekonomik ve kaliteli kahve sunan On On Kafeler'in sayısının artırılacağını belirten Başkan Ahmet Akın, “Bu önceki dönemde başladı. Biz 7 şube ile teslim aldık. Şu an 16 oldu.
Hatta 17. şubeyi açtık. Daha da açmaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizim kendi markamız. Adı da tadı da bizden. On numaralı şehrin on numaralı kahvesi.
Ürünleri de çok kaliteli. Bütün ilçelerimize yayacağız. Gençlerimiz gittiği zaman daha ekonomik koşullarda sosyalleşsin.
Onların hak ettiklerini iade etmek için gece gündüz çalışıyoruz" dedi. Öğrenciler de üniversite kampüsündeki On On Kafenin kapasitesinin artırılmasını talep etti.
"Suyla ilgili sürprizimiz var"
Başkan Ahmet Akın, su fiyatlarıyla ilgili bir süredir çalışma yaptıklarını belirterek yakın zamanda bir sürpriz açıklayacaklarını duyurarak, “Üzüntüsünü dile getirmek için gelen vatandaşlarımız oldu.
Bunun yanı sıra devraldığımız durumla ilgili moral vermeye gelenler oldu. Hata yaptığımız zaman şikayetleri dile getirmek için gelenler var. Su da önce indirim yaptık. Sonra zam yapmak zorunda kaldık.
Ama suyla ilgili sürprizimiz var. 2,5 aydır bu konu üzerinde çalışıyorum. Bir gün bir annemiz geldi. Annemin o konuşması beni çok duygulandırdı. İnsanlar bence samimiyete inanıyor" diye konuştu.
"Protokoller çerçevesinde gereken desteği veririz"
Gençlere yönelik yatırımlar için büyükşehir belediyesinin 510 milyon TL bütçe ayırdığını belirten Başkan Ahmet Akın, “Tasarruf tedbirleri var. Tasarruf yapmamız gereken çok konu var. Ama eğitimde tasarruf olmaz.
Tasarruf tedbirleri kapsamında servisleri iptal ettiler. Ertesi gün otobüs koyduk. 2025 yılı içerisinde protokoller çerçevesinde gereken desteği veririz. Bu üniversite toplulukları çok önemli" dedi.
"Sizin hayalleriniz bizim hedefimiz"
Başkan Akın, öğrencilerden gelen kampüs otobüs seferleriyle ilgili talepleri dikkate aldıklarını belirterek bu konuda iyileştirme yapacaklarını söyledi.
Başkan Ahmet Akın, “Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir" diyor. Biz, onun izinden giden Mustafa Kemal’in askeri bir kardeşinizim. Sizin hayalleriniz bizim hedefimiz.
Hayallerinizi öğrenmekten büyük mutluluk duyarım" diyerek bizlere yol göstermiştir. Ben de Mustafa Kemal'in askeriyim. Sizin hayalleriniz bizim hedefimiz" dedi.
Program sonunda Başkan Akın, öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve sosyal medyada #SÖZ10 etiketiyle pek çok paylaşım yapıldı.