Silifke Belediyesi'ne ikinci dalga operasyonu! Gözaltılar var
Silifke Belediyesi'ne ikinci dalga operasyonu! Gözaltılar var
İçeriği Görüntüle

Son Mühür / Atakan Başpehlivan Milli savunma alanlarında ortaya koyduğu açıklamalar ve çalışmalarla İzmir kamuoyunda tanınan emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Karadeniz’de Rusya ile Ukrayna arasında artan gergin atmosfer ile ilgili iktidara uyarılarda bulundu.

Yankı Bağcıoğlu: İrtibat hatlarından yararlanılmalı

Karadeniz’de somut adımların atılmasında gecikildiğini aktaran ve Türkiye'nin caydırıcılığının zaafiyete uğradığını belirten Emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, "Karadeniz’de somut adımlarda geç kalınmakta, caydırıcılık ve güvenilirliğimiz zafiyete uğramaktadır. Rusya ve Ukrayna’nın sahil güvenlik, deniz kuvvetleri ve diğer ilgili makamlarıyla ayrı ayrı doğrudan iletişim kanalları açık tutulmalıdır. Savaş nedeniyle akamete uğrayan Karadeniz Uyumu Harekâtı’nın mevcut iletişim devreleri ve irtibat hatlarından yararlanılmalıdır" diye konuştu.

"Türkiye bağlantılı gemilerin seyir bilgileri Rusya ve Ukrayna’ya bildirilmelidir"

Son olarak, bölgede faaliyet gösteren Türk bayraklı gemilerin bilgilerinin Rusya ve Ukrayna'ya bildirilmesi gerektiğini savunan Bağcıoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: "Türk bayraklı ve Türkiye bağlantılı gemilerin mevkileri ve seyir bilgileri Rusya ve Ukrayna’ya ayrı ayrı bildirilmelidir. Bu gemilerin hedef alınmaması açıkça talep edilmelidir. Olabilecek saldırıların sorumlularına yönelik olarak, Montrö Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüklerimiz korunarak, Türk limanlarında hukuka uygun ticari ve idari kısıtlamalar dahil somut karşı tedbirler veya benzeri müeyyideler değerlendirilmelidir. Bulgaristan ve Romanya ile zaten mevcut olan NATO com kontrol ve muhabere sistemleri ziyaret gemilerimizin güvenliği için daha etkinlikte kullanılmalıdır. Türkiye, savaşın tarafı olmadan ihtiyatlı ama sarsılmaz bir kararlılıkla ticari gemilerimizin güvenliğini sağlamalıdır"

Muhabir: Atakan Başpehlivan