Her yılın son haftaları hüzünlendirir beni... Hem acı tatlı bir yılı bitirmenin burukluğu hem yeni bir yılın getireceği güzellikler farklı bir telaşa iter insanı... Daima ileriye gitmeye, geliştirmeye çalışırım kendimi. Fakat bu yıl ileriye gitme değil tam manasıyla gerilemememe mücadelesi yaşadık hepimiz. Şüphesiz ki yeryüzündeki her canlının en büyük kavgası Covid-19 ile oldu. Yaşam mücadelemizi geçim kaygısıyla, boğaz derdiyle verirken bir de salgın çıktı başımıza. Şimdi de diyorlar ki virüs mutasyona uğradı senelerce insanoğlunun gündeminde olacak.

MASKESİZ ÇIKMA LÜKSÜ!

Yahu kim inanırdı bir gün evden maskesiz çıkmanın lüks sayılabileceğini! Yaşamak başlı başına zorken nereden tahmin edebilirdik pandeminin yükümüze yük katacağını. Kuraklık ve kıtlık tüm dünyada sirenlerini çalarken bir alarmın da Covid-19’dan verileceğini nereden bilecektik. Aşı taraftarları ve aşı karşıtları tartışadursun bir grup bilim insanı aşının mutasyona uğramış yeni Covid-19’a etkisinin olmayacağını açıkladı bile.  Tüm bu hengamenin içinde var olan düzenin bozulması bir yana farkında mısınız kaos ortamı oluşmaya başladı bile.

KADIN CİNAYETLERİ BİTMEDİ

Dün bir kadınımız yakılarak öldürüldü! İsmi Aylin Sözer. Önce boğazı kesilerek sonra ateşe verilerek vahşice katledilen bir kadınıın daha yaşam hakkı elinden alındı. Bu yıl ülkemizde 269 kadının öldürüldüğü 152 kadının ise ölümünün şüpheli olduğu biliniyor. Bir de nefes alırken cehennemi yaşayan kadınlarımız, kız çocuklarımız var. Bu ilk cinayet değil ancak dilerim ki son olur. Erkeklerin kadınlara, insanlığın birbirine olan tahammülsüzlük, insan eliyle yaratılan bu beşeri felaket dilerim ki bir an önce biter!

2020 yılında doğal felaketlerinden biri olan 6.9 şiddetindeki İzmir Depremi, 6.8 şiddetindeki Elazığ depremi yaşandı. İzmir depremini bizzat yaşayan bir insan olarak çok canımız yandı, çok üzüldük. Hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

KÜRESEL ISINMANIN SONUCU

Kuraklığı, kıtlığı ve depremi söylemişken doğal felaketlerimize 2020 yılında yaşanan orman yangınlarını da eklemeden geçmemeliyim. İnsan eliyle bitirdiğimiz doğa, acı yüzünü bize durmak bilmeyen orman yangınları, yüzlerce hektar alanlarımızın yanması ve hayvanlarımızın telef olmasıyla gösteriyor. Biz buna kısaca küresel ısınmanın sonucu diyoruz!

Sevgili 2021; 2020’yi uğurlayıp sana merhaba dediğimiz bu dönemde senden tek dileğim doğal ve beşeri felaketlerin artık bir son bulması! Öyle bir gel ki insanı insana kırdıran, birbirlerinin yaşam hakkını elinden alma gücünü kendinde bulan bu zorba düzen son bulsun. Öyle bir gel ki kimimiz kuraklık, kıtlık, açlıkla bir yudum su bulamazken kimimizin zevki sefa içinde yiyecekleri israf ettiğimiz bu insafsız düzen son bulsun. Öyle bir gel ki nefes alabilmenin bile lüks sayıldığı bu acınası dönem son bulsun.

Her yeni yıl bir umuttur. Bize umutla gel, sağlıkla mutlulukla güzelliklerinle gel. Hoşça ve bereketinle gel.

Herkesin yeni yılını kutluyorum.