Son Mühür- CHP'nin 19 Mayıs günü için hazırlıklarına devam ettiği mitingi için Gündoğdu Meydanı'nda sahne kurulumu sırasında vinç devrildi. Vincin devrilmesi sonucu haber yapmaya giden İHA çalışanlarına saldırı gerçekleşti. CHP İzmir İl Başkanlığı'nın kazaya ve darp olayına sessiz kaldığını kalması AK Parti'nin eleştirilerine neden oldu. Saygılı, "CHP İzmir İl Başkanlığı derin bir sessizlikte. Ne bir sorumluluk, ne basına yönelik saldırıya dair bir açıklama, ne bir özür" sözleriyle duruma tepki gösterdi.
CHP derin sessizlikte!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı açıklamasında, "Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda CHP'nin mitingi için kurulan sahnede vinç devriliyor, bir vatandaş yaralanıyor. Olayı takip etmek isteyen gazeteciler ise vinçle değil, sistemli bir şiddetle karşılaşıyor. Ve sonra? CHP İzmir İl Başkanlığı derin bir sessizlikte" dedi.
Çifte standardın fotoğrafı
Basın özgürlüğü üzerinden CHP'ye yüklenen Saygılı, "Ne kazaya dair bir sorumluluk, ne basına yönelik saldırıya dair bir açıklama, ne bir özür." Basın özgürlüğünü dillerinden düşürmezler. Demek ki o özgürlük, sadece kendi sesiniz çıkınca geçerli. Çifte standardın, sorumsuzluğun ve suskunluğun fotoğrafı budur. İzmir kamuoyunun vicdanına sunuyoruz. Görevi başında darba maruz kalan ve yaralanan Muhabir Ali İhsan Çiftçi ve Kameraman Abdurrahman Derici'ye tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.





