Gece yarısı yaşanan olayda, saldırgan ya da saldırganlar binanın giriş kapısını zorlayarak içeri girdi. Bina içerisindeki odalara dağılan kişilerin, etraftaki masa ve sandalyeleri devirdiği, pencereleri kırdığı ve çok sayıda büro eşyasını kullanılamaz hale getirdiği tespit edildi
Sabahın ilk saatlerinde veuya olayın hemen ardından durumun fark edilmesiyle birlikte AK Parti İlçe Başkanlığı yetkilileri doğrudan emniyete giderek şikayette bulundu.
MOBESE ve güvenlik kameraları saniye saniye incelendi

Şikayetin ardından Emet İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti. Olay yerinde gerçekleştirilen ilk fiziki incelemelerin ardından, bölgeyi gören tüm MOBESE kameraları ile çevredeki binalara ait güvenlik kameralarının kayıtları toplandı.
Emniyet birimlerinin saatler süren detaylı görüntü takibi ve incelemelerinin ardından, parti binasına girerek eşyalara zarar veren kişinin A.A. olduğu belirlendi.
Sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri başladı
Saldırının faili olduğu tespit edilen A.A., polis ekiplerinin düzenlediği çalışmayla kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.
İlk olarak hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne sevk edildi.
A.A.’nın emniyetteki işlemleri ve sorgusu devam ederken, adli makamlarca olaya ilişkin başlatılan geniş çaplı soruşturma sürüyor.




