Roland Emmerich'in yönetmenliğini üstlendiği 2012 filmi, dünyayı tehdit eden küresel bir felaket sonrasında hayatta kalmaya çalışan insanların mücadelesini konu alıyor. Film, yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüş ve geniş kitleler tarafından izlenmişti. Başrollerinde John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet, Oliver Platt, Thandie Newton ve Danny Glover gibi ünlü oyuncuların yer aldığı film, dramatik bir kurtuluş hikayesini anlatıyor. 2012 filmi, dünyanın sonunu getiren felaketin ardından hayatta kalanların yaşadığı mücadeleyi ve umudu izleyiciye aktarıyor.  Peki, 2012 filminin konusu nedir, oyuncuları kimler? 2012 filmi ne zaman, nerede çekildi? İşte detaylar…

2012 FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Roland Emmerich'in yönetmenliğini üstlendiği 2012 filmi, dünyayı tehdit eden küresel bir felaket sonrasında hayatta kalmaya çalışan insanların mücadelesini konu alıyor. Asırlar önce Mayalıların bıraktığı takvimin son bir günü kalmıştır ve bu durumun anlamı oldukça açıktır. O günden beri, astrologlar, numeroloji uzmanları ve jeologlar, takvimden şifreler çıkararak gelecek hakkında kehanetlerde bulunmuşlardır. 2012 filmi, insanlığın yaşadığı kritik bir dönemi dramatik bir şekilde işleyerek izleyiciye büyük bir felaketin ardından umut dolu bir mücadeleyi sunuyor.

2012 FİLMİ VİZYONA NE ZAMAN GİRDİ?

Roland Emmerich'in yönetmenliğini üstlendiği 2012 filmi, 2009 yılında vizyona girdi. 200 milyon dolarlık bir üretim bütçesine karşı dünya genelinde 769 milyon dolardan fazla hasılat elde ederek 2009'un en yüksek beşinci hasılat filmi oldu. Ancak film, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Görsellerine övgüyle söz edilirken, senaryosu eleştirilerle karşılaştı.

Hollywood yıldızı Dabney Coleman hayatını kaybetti: Dabney Coleman kimdir? Hollywood yıldızı Dabney Coleman hayatını kaybetti: Dabney Coleman kimdir?

2012 FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Ağustos 2008'de başlaması planlanan Los Angeles çekimleri, Vancouver'da gerçekleştirildi.

2012 FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Filmin başrol oyuncuları John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet, Oliver Platt, Danny Glover, Thandie Newton ve Woody Harrelson'dır.

Kaynak: Haber Merkezi