Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı H. İbrahim Gökçüoğlu, bir konuşmasında şehitlere milli yas ilan edilmesi çağrısında bulundu. Son iki günde 12, son bir yılda 82 şehit verildiğini hatırlatan Gökçüoğlu, terörü lanetleyerek şehit ailelerine başsağlığı diledi. Ayrıca, devlet kanalının şehit haberleriyle aynı saatlerde müzik yayınına devam etmesini eleştirerek, duyarsızlığa son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Gökçüoğlu ayrıca, rezerv yapı alanı yasasına tepki gösterdi. Bu yasa kapsamında yerleşim yerinde bulunan parsellerin rezerv yapı alanı olarak belirlenebileceği endişesini dile getirdi. Asgari ücret belirleme sürecinde adaletli bir ücret düzeyi talebinde bulundu ve vergi dilimlerinin yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Yönetim Kurulu  Başkanı Yorgancılar: 2023'te şiddet, cehalet ve kutuplaşma arttı

Yönetim Kurulu  Başkanı Yorgancılar, 2023 yılının değerlendirmesini yaptığı konuşmasında, şiddet, cehalet ve kutuplaşmanın arttığına dikkat çekti.

Yorgancılar, "2023 yılı, Türkiye için zor bir yıl oldu. Ülkemiz, deprem, sel felaketi, terör saldırıları gibi doğal ve insan kaynaklı birçok felaketle karşı karşıya kaldı. Ancak bunların yanında, şiddet, cehalet ve kutuplaşmanın artması da en önemli sorunlardan biri oldu." dedi.

Yorgancılar, şiddetin her alanda arttığını belirterek, "Öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen, kadına şiddet uygulayan erkek, mecliste kavga eden vekil, sağlık çalışanına şiddet uygulayan hasta yakını, hakeme yumruk atan kulüp başkanı, maçta kavga eden futbolcular gördük. Bu tablo, ülkemizin ruh halini yansıtıyor." ifadelerini kullandı. Eğitimdeki kalitenin düşmesi ve ahlaki yapının bozulmasının da şiddetin artmasında önemli rol oynadığını söyledi.

"2023 yılında, PISA testlerinde yine sonlarda yer aldık. Eğitimde niteliği artırmamız, gençlerimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bunun için de, laiklik ve bilimsel eğitimden vazgeçmemeliyiz." dedi.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin de şiddetin artmasında etkili olduğunu söyledi. "İstanbul Sözleşmesi, kadına şiddetle mücadelede önemli bir araçtı. Sözleşmeden çekilmek, kadınları daha da korumasız hale getirdi." dedi. son olarak, 2024 yılında şiddet, cehalet ve kutuplaşmanın azalmasını diledi.

Yorgancılar, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, çağdaş ve müreffeh bir toplum yaratmak için hep birlikte çalışalım." dedi.

Eğitime Dair Hatalar ve Bundan Sonraki Süreç

İzmir'de düzenlenen meclis toplantısında konuşan Dr. Ahmet Özken, eğitime dair yapılan hatalar ve bundan sonraki süreçte başımıza gelebileceklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özken, konuşmasına şehit olan askerlerimiz için başsağlığı dileğiyle başladı. Ardından eğitimdeki eksikliklere değinerek, "En büyük eksikliğimiz kaliteli ve nitelikli personel eğitimi ve bu hepimizi, bütün sektörleri yakından ilgilendiriyor" dedi.

Özken, 2009 yılında 93 üniversite varken şu anda 208 tane üniversite olduğunu ancak başarı oranının her geçen gün düştüğünü belirterek, "Önceden üniversiteye girişte bir baraj vardı. Şimdi o barajı kaldırdılar. Şu anda eksi yedi buçuk fizik neti yapmış bir öğrenci Selçuk Üniversitesinde fizik bölümünde okuyor" diye konuştu.

ESHOT kalitede uluslararası standardı yakaladı: 5 belge ile hizmet kalitesini tescilledi! ESHOT kalitede uluslararası standardı yakaladı: 5 belge ile hizmet kalitesini tescilledi!

İngiltere'nin hizmet sektörü ve eğitim alanında dünyanın devleri arasında olduğunu vurgulayan Özken, "İngiltere'deki yüzden fazla üniversite ilk beş yüze girebiliyor. Bizde sadece üç veya iki üniversite bu sıralamaya girebiliyor. Yurt dışında yıllık 240 bin öğrenci İngiltere'yi tercih ederken Türkiye'yi 35 bin öğrenci tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Özken, sözlerini "Eğitim meselesini ciddiye almazsak, bundan sonraki süreçte daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum" diyerek noktaladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ